Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Mange har haft travlt, men...

Hos Ringkøbing Broderi & Garn har Anette Visgaard haft en del at se til, men hun savner tursisterne. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Corona-krisen har ramt butikker og andre forretninger meget forskelligt. Men selv de, der har haft lidt travl, glæder sig til mere normale tider.
Annonce

Vestjylland: For nogle butikker og andre virksomheder forsvandt alle kunderne fra den ene dag til den anden, da Mette Frederiksen annoncerede, at nu lukkede Danmark ned.

For andre blev der mere travlt, da danskerne skulle til at gå hjemme. Vi har talt med at lille udpluk af de lokalt "heldige":

Planteskolerne er en af de brancher, der har klaret corona-krisen godt. Her er det Inga Bank Pedersen, som ekspederer Ninna Bonde og Erik Pedersen på Herborg Planteskole. Foto: Kirsten Gade
Annonce

Signalændring i Elektronikhuset

- Vi havde faktisk meget travlt i marts, men det var fordi tv-signalet var annonceret til at blive ændret til april, så der skulle vi hjælpe mange private og sommerhusejere, siger Jesper Jørgensen fra Elektronikhuset i Ringkøbing.

Signalændringen blev udskudt til juni på grund af krisen.

I april og maj har Elektronikhuset haft lidt mindre at lave end ellers, men Jesper Jørgensen har ikke sendt ansatte hjem.

- Vi har solgt lidt flere headsæt og computere end vi ellers gør, nok fordi folk gik hjemme og havde tid til at købe nyt, fortæller han.

I Elektronikhuset overvejede de i starten at holde længere åbent, så de kunne sprede kunderne ud over en længere periode, men det blev ikke til noget.

- Lige nu har vi en lidt mindre omsætning end ellers, nok fordi vi mangler turisterne. Det er ikke, fordi de køber så meget, men det bliver alligevel til nogle småting. Vores servicebiler bliver heller ikke hidkaldt så meget af sommerhusbureauerne som ellers, siger Jesper Jørgensen.

Annonce

Fonedeal i indkørslen

Hos Fonedeal i Skjern har Lasse Christensen haft mere travlt end ellers.

- Jeg har solgt flere Ipads end normalt, mens telefonsalget har været normalt. Til gengæld har der været flere reparationer af skærme og udskiftninger af batterier. Det er nok, fordi folk har haft tid til at komme forbi og få det skiftet, som har irriteret dem derhjemme, mener Lasse Christensen.

Lasse Christensen har haft sine to butikker i Skjern og Grindsted lukket i tre uger og haft ansatte sendt hjem.

- Jeg kørte så rundt med vores mobilværksted og reparerede ting i folks indkørsel, fortæller Lasse Christensen.

Der er blevet meget forskel på de enkelte dage i forhold til før nedlukningen.

- Nogle dage er meget stille, mens der er meget travlt andre dage. Tidligere var det mere jævnt, siger Lasse Christensen.

Annonce

Herborg Planteskole søger folk

Planteskolerne er en af de brancher, der nærmest har vundet på corona-krisen.

- Vi kan virkeligt mærke, at mange mennesker har fået tid til at ordne de ting i deres haver, som måske har fået lov til at vente i nogle år. Samtidig har mange fået lidt flere penge på lommen, fordi restauranter og forlystelser er lukket, siger Inga Bank Pedersen, Herborg Planteskole.

- Det kom meget tidligt. En uge efter nedlukningen havde vi rigtig travlt, og det har vi stadig. Faktisk søger vi folk, men det er desværre meget svært at finde faglærte gartnere i Vestjylland, siger Inga Bank Pedersen.

Lige nu er det blandt andet salget af stauder, sommerblomster, sommerfuglebuske samt frugt- og bærbuske, der boomer.

- Vi er jo så heldigvis også begunstiget af, at vi har god plads, og både en indgang og en udgang. Det hjælper os her under corona-krisen, siger Inga Bank Pedersen.

Annonce

Garn-folk savner turisterne

En anden af de brancher, der er kommet rimeligt gennem corona-krisen er hobby-butikker. Ugeavisen har for eksempel tidligere skrevet om Patchwork Oasen i Skjern, der oplever stor efterspørgsel.

Hos Ringkøbing Broderi & Garn har Anette Visgaard og "Skipper" også oplevet ekstra interesse, men der er et stort men...

- Vi har gode dage og mindre gode dage. Vi holder skindet på næsen. Folk har virkeligt manglet noget at komme i deres hænder. Vi har solgt meget garn og broderi, også til nybegyndere. Netbutikken sælger også godt, og så er der det helt nye Diamont Painting, der er broderi med perler, som forældre har været inde og købe til deres børn. Men vi savner virkeligt de mange turister, der normalt overnatter på Hotel Ringkøbing eller Hotel Fjordgaarden. Det bliver også dejligt, når grænsen åbner, siger Anette Visgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce