Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Meget andet end støvede bøger

Bibliotekerne er klar til julen. Pressefoto
Kom ind på DIT bibliotek i dag og find film, spil og underholdning til juledagene.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Ifølge Den Danske Ordbog er et bibliotek en offentlig institution, der udlåner bøger, tidsskrifter, plader, bånd m.m. eller et rum med en (større) bogsamling. Beskrivelsen lyder måske lidt støvet og jovist - på biblioteket finder du naturligvis en større samling af bøger, men samlingen er bestemt ikke støvet og plader og bånd skal man efterhånden lede længe efter.

Biblioteket boomer nemlig med nyheder og aktuelle titler, som bare venter på at blive lånt ud. Så sæt julens småkagebagning på pause og dyk ned i bibliotekets mange muligheder for at sikre familieunderholdningen til julen.

I løbet af 2019 har Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne bl.a. fået 50 nye computer- og brætspil, 100 krimier, 370 nye filmtitler, 700 børne- og billedbøger, og flere end tusinde nye lydbøger til børn og voksne og meget mere på hylderne, så der er nok at vælge imellem. Nogle materialer kan du låne fysisk på biblioteket mens mange af vores titler kan lånes direkte hjemme fra sofaen gennem E-biblioteket eller ses på Filmstriben.

Til børnefamilierne anbefaler vi: Saml familien og sæt jer godt til rette om disse DVD-nyheder. Bl.a. den danske film Skammerens datter 2 – Slangens gave, filmatiseringerne af både Disneys Dumbo og Aladdin eller se Disney/Pixars De utrolige 2. Børnene kan også selv logge ind på e-Reolen og lytte til Disneys Toy Story 4 med Woody, Buzz Lightyear og company, som også kan høres i bilen.

Storfilm: Sidste års største film finder du også på biblioteket. Lån f.eks. superheltefilmen Avengers - infinity war eller den bedstesælgende biograffilm i USA 2018 Black panther, som også er et værk i Marvels store filmiske univers. Du kan også låne filmen Fantastiske skabninger - Grindelwalds forbrydelser - endnu en populær filmatisering af et af J.K. Rowlings magiske universer.

Er du mere til realisme, så tag et kig på det biografiske drama Bohemian rhapsody om Freddie Mercury, den karismatiske forsanger i rockbandet Queen, eller nyd feel good-filmen Green Book med Viggo Mortensen i hovedrollen.

Danske film der hitter: Hvis du skynder dig, kan du måske nå at sikre dig den populære Ternet Ninja af Anders Matthesen. Filmen strøg til tops hos de danske biografer og populariteten kan mærkes nu hvor filmen også er landet på bibliotekerne.

Et par andre danske film der hitter, som du nu finder på biblioteket, er Dronningen og Før Frosten. Dronningen er et drama om det forbudte forhold mellem en midaldrende kvinde og hendes 17-årige stedsøn. En film, hvor Trine Dyrholm leverer, det anmelderne kalder karrierens bedste præstation. I Før frosten spiller Jesper Christensen en bonde i 1800-tallet, der i forsøget på at gøre det bedste for sin sultende familie træffer nogle valg, der får svære konsekvenser for familien og de andre i lokalsamfundet.

Af andre nyere DVD titler kan vi bl.a. nævne Journal 64, A Star Is Born, Jakob og Peter Plys, Lego filmen 2, Asterix og trylledrikkens hemmelighed, Mødregruppen og mange mange flere. Besøg DIT bibliotek – her finder du også nyt læsestof, krimier, magasiner, kreabøger og spil til juledagene.

OBS! De nævnte titler kan være udlånt - Men besøg dit bibliotek, kig på riskbib.dk eller reserver i appen "Biblioteket".

Rigtig glædelig jul!

Annonce

De 10 mest populære

Lucinda Riley: Solsøsteren: Electras historie.

Sara Blædel: Pigen under træet: krimi.

Maria Helleberg: Søstrene fra Thy: roman.

Lucinda Riley: Helenas hemmelighed.

Jojo Moyes: Ræk mig stjernerne.

Delia Owens: Hvor flodkrebsene synger.

Elisabeth Gjerluff Nielsen: Store børn: erindring om en familie.

Michael Katz Krefeld: Skytsengel.

Jussi Adler-Olsen: Offer 2117: krimithriller.

Jeffrey Archer: Her var en mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce