Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Museum tager turister med på bunker-tur

En guide fra Ringkøbing-Skjern Museet viser rundt ved Houvigfæstningen. Foto: Ole Mortensen
Houvigfæstningen er en turistattraktion, som Ringkøbing-Skjern Museum hver torsdag viser rundt ved.
Annonce

Houvig: I år er det 75 år siden de tyske soldater forlod bunkerne ved Houvigfæstningen, og torsdag 13. februar - og alle efterfølgende torsdage i februar og marts - kan man følge deres fodspor. Sammen med Ringkøbing-Skjern Museums guide kan man gå rundt i det område, hvor den tidligere Houvigfæstning lå. På turen kan hele familien høre om historien bag bunkerne, men man får også et indtryk af soldaternes liv i de store betonbunkere.

Bunkerne var en del af tyskernes Atlantvold, der var tænkt som et værn, der skulle strække sig fra Sydeuropa til Nordnorge - et værn mod en allieret invasion. Atlantvolden blev aldrig færdigbygget, men bunkerne ved Søndervig fortæller stadig dens historie. Bunkerne var bevæbnet med ældgamle kanoner og befolket af tyskernes reserver i form af gamle mænd og unge drenge. Som en kontrast hertil var Ringelnatter, Luftwaffes topmoderne antiluftskyts stilling. Det var herfra der blev sendt ordrer til de tyske natjagere - Ringelnatter har adskillige allierede fly på samvittigheden.

Annonce

Den tilsandede bunker

I 2008 dukkede en stort set uberørt bunker fra Anden Verdenskrig op. Bunkeren var blevet efterladt i 1945 - og derefter sandet til. Interiøret var som da tyskerne havde forladt den. I dag er bunkeren rekonstrueret på Ringkøbing Museum og i udstillingen "Hvad bunkeren gemte" kan man gå ind i den og bl.a. se en film om den dengang 17-årige Gerhard Saalfeld, der var udstationeret i den selvsamme bunker.

Mødested er Houvig Strand, Sortebærdalens P-plads, cirka fire km nord for Søndervig. Turen er cirka 2,5 km og foregår i det kuperede klitlandskab. Der er dansk og engelsk guide kl. 15.30-17. Tysk guide kl. 13.30-15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce