Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Naturen og frivillige klar til at tage mod motionister i Sundhedsugen

Sundhedscenter Vest arrangerer motion i naturen i uge 17, sundhedsugen. Foto. Poul Bülow
Sundhedsugen, uge 17, bliver premiere på faste ugedage, hvor motionister kan samles for at sætte pulsen i vejret. Guider er klar til at lede motionister ad ruter i Ringkøbing, Skjern og Tarm.

Ringkøbing-Skjern: I et blomstrende forår, efter en coronavinter og ét års indelukke, er det tid til at motionere.

- Naturen er her, og den er for alle. Og det er et rigtigt godt sted at motionere, for uanset om man er en trænet motionist eller begynder, er der udfordringer, som passer på det niveau, deltageren er på, fortæller fysioterapeut Karen Søndergaard, Sundhedscenter Vest.

Sundhedscenter Vest er sammen med blandt andet aktivitetscentre i Ringkøbing-Skjern Kommune samt Danske Gymnastik-og Idrætsforeninger, DGI, ved at forberede en række aktiviteter under Sundhedsugen, uge 17.

Annonce

- I mit daglige arbejde er jeg beskæftiget med at genoptræne personer, som har haft kræft. Her er vores erfaring, at motion i naturen har stor betydning, fortæller Karen Søndergaard og forklarer:

- Motion jo altid godt, men også mødet med andre mennesker i en fælles aktivitet har stor betydning. Her kan der tales dybsindigt, men oplevelser i naturen og fælles aktivitet giver også plads til latter.

- Der er endnu ikke lykkedes at arrangere en lignende aktivitet i Videbæk, men det arbejdes der på, understreger Karen Søndergaard.

Forleden var en række frivillige mødt til kursus i Kommuneplantagen ved Østermarksvej, Tarm. Og de frivillige instruktører er klar til at tage imod i Sundhedsuge 17.

Men aktiviteten, som har navnet Træning i Naturen fortsætter frem til august, og det står Aktivitetscentre i Ringkøbing, Skjern og Tarm for - og Videbæk ventes at følge efter.

- Vi mødes i naturen, hvor frivillige instruktører står klar til at lave en blanding af gang og øvelser, som udfordrer hele kroppen, siger klubmedarbejder Vivi Heindorff, Seniorgården, Tarm:

- Træningen, som er moderat når det gælder tempo og belastning, vil vare cirka én time. Men det er vigtigt, at deltagerne husker at klæde sig efter vejr og føre.

Deltagelse i de ugentlige motionsture er gratis for de, som har betalt medlemskab.

De ugentlige tilbud om træning finder sted på mandage i Ringkøbing Hundeskov, Kærbyvej, i tiden fra klokken 10. På tirsdage er der afgang, kl. 13.30, fra P-pladsen ved Englændergravene, Østermarksvej, Tarm. I Skjern samles deltagere i Træning i Naturen på onsdage, kl. 14, ved Skjern Birk Plantage, ved p-pladsen ved Skyggehusvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce