Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Ny kok i Højmark er til både vildt og vilde events

På grund af corona går der lidt tid, før Martin Ejstrup Sahlholdt får brug for de store gryder i Højmark. Men han glæder til til at komme i gang som forpagter og halinspektør fra 1. januar. Foto: Kaj Poulsgaard
Martin Ejstrup Sahlholdt vil som ny forpagter/halinspektør for Højmark Forsamlingshus og idrætshaller ikke være bange for at prøve nye ting af. Han opfordrer til at man kontakter ham, hvis man har en sjov ide til et event.

Portræt: - Jeg har altid godt kunnet lide at lave mad og være kreativ, og så kan jeg godt lide det rush, der er i et køkken. Det er lidt som en fodboldkamp. Du skal bare vinde hver gang og give gæsterne en god oplevelse, siger 29-årige Martin Ejstrup Sahlholdt.

Fra den 1. januar er han ny Forpagter/Halinspektør for Højmark Forsamlingshus og Idrætshaller. Han afløser Karin Hansen og Jan Fyrstenborg Laursen, der efter 35 år i huset lader sig pensionere.

Martin Ejstrup Sahlholdt kommer med frisk energi og nye og spændende initiativer, men han har ikke tænkt sig at revolutionere køkkenet. Der vil stadig være vildt og andet godt på menuen.

Annonce

Plads til nye tiltag

- Man skal ikke ændre på noget, der går godt. Jeg glæder mig til at drive forsamlingshuset og hallen videre i den gode stil. Men der skal også være plads til at prøve nogle ting af. I samarbejde med bestyrelsen vil jeg udvikle en bred palette af arrangementer, der spænder vidt og vil have interesse for de nærliggende byer også. Det kan for eksempel være koncerter, fester, udstillinger, teater, sport - det hele krydret med masser af god mad, siger Martin Ejstrup Sahlholdt.

- Så hold øje med vores facebookside og vores nye hjemmeside, der går live januar 2022. Man skal heller ikke være bange for at henvende sig, hvis man har en god ide, siger Martin Ejstrup Sahlholdt.

Martin Ejstrup Sahlholdt overtager et veldrevet og nyrenoveret Højmark Forsamlingshus, der også snart bliver beriget med et nyt centralt køkken, derfor kommer der ikke til at ske revolutioner med ham som kok. Men han vil tage initiativ til flere nye aktiviteter. Foto: Kaj Poulsgaard

Selv om Martin Ejstrup Sahlholdt ikke er så gammel, medbringer han stor erfaring til stillingen. Som 16-årig drog han med toget fra Herning til København for at forfølge drømmen om en kokkeuddannelse på Restaurant Charlottenlund Fort. Efterfølgende har Martin været Køkkenchef i Kødbyen for flere restauranter, har yderligere haft egen restaurant på Lolland, og senest har han været ansat som kok i Forsvaret.

- Jeg var så heldig af være på Grønland, Island og Færøerne med fregatten Niels Juel. Det var flot og spændende, men for soldater betyder det ikke så meget, hvad de får at spise. Det bliver sjovere i Højmark, hvor det også gerne må være en oplevelse at spise godt, siger Martin Ejstrup Sahlholdt, der har dannet selskabet Gastro 41 til den del af aktiviteterne, der ligger ud over forsamlingshuset og hallen.

Annonce

En ti-retters menu

- Det har været fint at være køkkenchef og få den erfaring, men jeg glæder mig meget over at være øverste ansvarlig og arbejde for mig selv. Og så glæder jeg mig til at arbejde i et lokalområde, hvor du også kan møde dine gæster i bybilledet, siger Martin Ejstrup Sahlholdt.

Som eksempel på et skævt arrangement, nævner han, at han en gang i Portugal var med til at lave en ti-retters menu over et tema til Disney-filmen "Op", hvor gæsterne selv var aktive under tilberedningen og spisningen.

- Det kunne også være et event over et pirat-tema, eller en aften med italiensk vin og mad samt en lokal opera-sanger. Alt er muligt, og jeg modtager gerne ideer, men det vil være med lokalt tilsnit. Jeg vil bruge den første tid på at tale meget med lokale leverandører, siger Martin Ejstrup Sahlholdt.

Desværre får han lidt for meget tid her i begyndelsen, hvor corona også har lukket forsamlingshusene.

- Det kan vi ikke gøre noget ved. Jeg vil aftale med bestyrelsen, hvad vi kan gøre. Men det giver mig en god mulighed for at komme stille og roligt i gang og lære stedet at kende, siger Martin Ejstrup Sahlholdt.

- På sigt vil jeg gerne i gang med lidt catering og mad ud af huset. Men det kan godt være, at det skal vente til det nye centrale køkken mellem hal og forsamlingshus er bygget, siger Martin Ejstrup Sahlholdt

Han bor i dag i Herning, men har planer om hurtigst muligt at flytte til Højmark.

Martin Ejstrup Sahlholdt

Martin Ejstrup Sahlholdt er 29 år. Han er født og opvokset i Sandet, der ligger lige mellem Stakroge og sdr. Felding.

Han tog kokkeuddannelsen fra UCH i Holstebro og Restaurant Charlottenlund Fort, og har siden blandt andet haft sin egen restaurant, Marni, på Lolland og været køkkenchef flere steder i Kødbyen i København.

Han bor i Herning, hvor hans bror Nikolaj også bor. Han har også en søster, Lilian, i Lønborg.

Fritiden bruges gerne på at se både fodbold og håndbold, eller at rejse og gå ud at spise.Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Fyraftenssang

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne Bøndergaard fik både blomster, vase og vers da hun rundede 25 år i mediehuset

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

O at være en høne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Kultur for alle: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne byder velkommen til et blik ind i forårets program

Ugeavisen Ringkøbing

G. Bech-Hansen har købt stort ind til nytårskur

Ugeavisen Ringkøbing

A.V. Vejgaard har fire sælgere på arbejde til nytårskur med en ny sællert i Taigo

Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Ugeavisen Ringkøbing

Toyota: Køb din nye hybridbil nu, hvis du vil være sikker på, at den er klar til sommersolen

Ugeavisen Ringkøbing

Tang Biler er stolt over at have Årets Bil og Danmarkspremiere på S-Cross

Ugeavisen Ringkøbing

4700 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune kan komme til psykolog med få dages varsel

Ugeavisen Ringkøbing

Overtro, varsler og vilde ritualer: Fem overraskende nytårstraditioner

Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Annonce