Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Nytårshilsen fra handelsrådet: Tak for at I støtter de lokale butikker

Bent Brodersen. Foto: Johan Gadegaard.
Bent Brodersen, formand for Ringkøbing Fjord Handelsråd, sætter ord på handelsåret 2021, der startede med nedlukning, men også med nye tiltag fra kommunens handelsliv.

Nytårshilsen: Der skal lyde en stor tak til alle jer, der har handelt lokalt i det snart forgangne år. I har en rigtig stor aktie i, at vi har det handelsliv, som vi har rundt i kommunen. I er med til at bakke op om, at vi har både det antal og det udvalg af butikker og restauranter, som vi har – og som vi alle sætter pris på. Lokale og levende handelsbyer har en rigtig stor betydning for både os, som bor her, men de er også med til, at vi kan tiltrække både gæster, turister og nye borgere til vores kommune.

2021 har igen budt på et usædvanligt år, hvor handelslivet startede med at være tvangslukket – faktisk i flere måneder. Og vores udenlandske gæster kunne ikke komme ind i landet før i juni måned. Det var en turbulent start på året, som heldigvis vidste sig at blive et rigtig godt år alligevel. Vi havde fået lært nye vaner, og usikkerheden i forhold til Corona var måske ikke helt så stor i forhold til året før, hvor alt var helt nyt, og vi stod overfor et totalt, ukendt terræn. Samtidig ramte nedlukningen de mest stille måneder.

Mange gode tiltag

Detailhandelen får et rimeligt godt år - og igen takket være jeres enorme opbakning. Der er blevet handlet og bakket op lokalt, som vi ikke kan sige nok tak for. Corona har også bidraget til at nye tiltag måske er kommet for at blive. Både erhvervet og bycheferne har været omstillingsparate og hurtige til at gribe nye bolde. Der har været godt gang i live-sendinger - og er det stadigt. Der er tilbudt Lokal Click & Collect, hvilket stadig er en mulighed mange steder. Så handelslivet i kommunen er faktisk kommet bedre ud af dette år end først antaget - og i forhold til mange andre byer i det ganske land.

Og det er der én vigtig grund til - vi har formået at rykke sammen i bussen. I som kunder har haft fokus på at handle lokalt - og handelslivet har taget nye metoder i brug, som I også har bakket godt op.

Som formand for Ringkøbing Fjord Handelsråd, der dækker hele kommunen, er jeg også glad for, at vi i foråret sammen kunne skabe en stor online event ”MEGA-banko”, hvor alle bycheferne sammen med erhvervet fik et stort online banko-arrangement op at stå. Et godt eksempel på, at vi står sammen i det vestjyske.

Handelsrådet arbejder hele tiden på at udvikle handelslivet i hele kommunen med udgangspunkt i jeres - kundernes - behov og ønsker. Men hvad er jeres ønsker og behov? Det satte vi os for at finde ud af ved at gennemføre en analyse af detailhandelen i kommunens byer. En analyse, som bestod af en lang række af spørgsmål omkring byerne, butikkerne m.v. Vi fik godt 1700 besvarelse! Så igen tusind tak. Det var helt overvældende, at godt 1700 borgere ville bruge op mod 20 min. på at komme med input og ideer til byernes udvikling.

Der arbejdes ihærdigt videre med alle jeres input rundt i de enkelte handelsforeninger, som nu har en godt grundlag for at videreudvikle de enkelte byer.

Analysen viste også tydeligt, at et godt handelsliv er vigtig for mange af os. Ikke mindre end 9 ud af 10 siger, at det er vigtigt, at vi har levende og attraktive handelsbyer.

Og hvad er en levende og attraktive handelsby? Det er naturligvis lidt subjektivt alt efter interesse og holdninger. Men jeg tror, at for mange af os handler det om, at der er liv og leben i byen. At byen har et bredt udvalg af butikker og spisesteder, præsenterer kulturelle aktiviteter, at man oplever, at folk går rundt og hygger sig - møder naboen, får ordnet sine indkøb eller sætter sig og nyder en kop kaffe.

Og det er vi alle blevet ekstra opmærksomme på efter, at detailbutikkerne har været tvangslukket i ikke mindre end to omgange. Her oplevede vi nemlig de mørke og mennesketomme byer. Det var ikke et rart syn, men ikke desto mindre, så blev vi lige mindet om vigtigheden af og betydningen for en levende handelsby. Så nu er det virkelig dejligt at opleve summen af mennesker, smil på læberne, høre snak og hygge rundt omkring. Så igen stor tak fordi I bakker op og handler lokalt. Hver en handel og hvert et besøg rundt i byerne bliver værdsat og er med til at skabe de levende og attraktive handelsbyer, som vi alle gerne vil have i vores nærområde.

På vegne af Handelsrådet og hele vores detailhandel vil jeg ønske alle vore kunder et godt og lykkebringende nytår.

Der arbejdes ihærdigt videre med alle jeres input rundt i de enkelte handelsforeninger, som nu har en godt grundlag for at videreudvikle de enkelte byer.

Bent Brodersen, formand for Handelsrådet
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Fyraftenssang

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne Bøndergaard fik både blomster, vase og vers da hun rundede 25 år i mediehuset

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

O at være en høne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Kultur for alle: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne byder velkommen til et blik ind i forårets program

Ugeavisen Ringkøbing

G. Bech-Hansen har købt stort ind til nytårskur

Ugeavisen Ringkøbing

A.V. Vejgaard har fire sælgere på arbejde til nytårskur med en ny sællert i Taigo

Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Ugeavisen Ringkøbing

Toyota: Køb din nye hybridbil nu, hvis du vil være sikker på, at den er klar til sommersolen

Ugeavisen Ringkøbing

Tang Biler er stolt over at have Årets Bil og Danmarkspremiere på S-Cross

Ugeavisen Ringkøbing

4700 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune kan komme til psykolog med få dages varsel

Ugeavisen Ringkøbing

Overtro, varsler og vilde ritualer: Fem overraskende nytårstraditioner

Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Annonce