Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Om sommeren drømmer ejeren af Tante Blå på tysk

Melanie Kristiansen har fået meget mere plads i Nygade til alle de smukke ting, hun sælger. Foto: Jørgen Kirk
Ejeren af Tante Blå i Ringkøbing, Melanie Kristiansen, har travlt. Siden nytår har hun åbnet en afdeling af Tante Blå i Videbæk, flyttet butikken i Ringkøbing fra Vester Standgade til Nygade og åbnet en ny Tante Blå-butik i Lemvig.
Annonce

Ringkøbing: Melanie Kristiansen elsker at være med til at starte noget nyt op.

- Jeg har stået i tøjbutik i mange år, og savnede kontakten med kunderne. Men der er tøjbutikker nok, derfor blev det til Tante Blå, og det er bare en sjov proces at være med til at starte noget nyt op. Jeg elsker det, siger Melanie Kristiansen.

Det sidste halve år, har der for alvor været gang i iværksættergenet.

Siden nytår har Melanie Kristensen åbnet en afdeling af Tante Blå i Videbæk, flyttet butikken i Ringkøbing fra Vester Standgade til Nygade og åbnet en ny Tante Blå-butik i Lemvig.

At det netop blev Lemvig, der senest fik en ny Tante Blå-butik er ikke helt tilfældigt.

- Jeg har boet der, og det var der jeg mødte min mand, Peter Kristiansen, for ti år siden. Lemvig minder på mange måder om Ringkøbing rent turismemæssigt, så jeg er sikker på, at butikken også kan gå der, siger Melanie Kristiansen.

De sidste syv år har Melanie og Peter Kristiansen drevet gårdbutikken Elmelundgård i Finderup. Her har de 170 kvadratmeter med møbler, brugskunst, gaveartikler og meget andet. Gårdbutikken er især kendt for det helt fantastiske salg op til jul, og den del fortsætter selv om fokus nu bliver lagt mere på Tante Blå-butikkerne.

- I år holder Elmelundgård sommerferie til uge 39, hvor vi så åbner for "julesalget" igen, siger Melanie Kristiansen.

Vi du åbne flere butikker?

- Nej, nu klapper vi lige hesten. Jeg vil være to gange om ugen i Lemvig, og så må vi se, hvad fremtiden vil bringe. Jeg vil da ikke helt afvise, at der kommer flere butikker, siger Melanie Kristiansen, der i den grad ser ud til at nyde, det hun gør.

- Det var fint at være i Vester Strandgade, men jeg har fået dobbelt så meget plads i Nygade 10, hvorfor jeg også har kunnet udvide paletten af leverandører. Jeg får klart flere kunder i Nygade, og de lokale er også bedre til at finde os, siger Melanie Kristiansen.

Hun skønner, at op mod 75 procent af hendes kunder er tyskere.

- På et tidspunkt sidste sommer drømte jeg på tysk om natten. Heldigvis er jeg god til at lære de tyske navne på mine ting, siger Melanie Kristiansen med et smil.

I dag sælger hun varer fra Ib Laursen, Greengate, Maileg, Cozy Living, Small stuff og Bloomingville. Hun har også et helt delikatessehjørne med snaps, chokolade, lakrids, the, marmelade og saft med videre, og udvikler løbende på butikken.

- Princippet er, at vi kun har det på hylderne, som vi selv kan stå inde for, og at det skal være fra danske virksomheder. Som selvstændige kan vi selv vælge, det vi vil have i butikken. Det er dejligt, og det må gerne være lidt skævt og ikke noget, du kan få en masse andre steder i Ringkøbing, siger Melanie Kristiansen.

At hendes valg af livsstil ikke giver meget fritid, lever hun ret fint med.

- Jeg arbejder med lige præcis, der jeg elsker at arbejde med. Så det er nærmere en hobby. Der er netop kommet endnu et par små børnebørn til i Odense. Det er naturligvis svært, at de er så langt væk, men heldigvis er min datter flink til at komme og hjælpe lidt til ved messer og markedsdage og den slags, og der skal være tid til familien, selv om man har travlt, siger Melanie Kristiansen.

Melanie Kristiansen og Tante Blå

57-årige Melanie Kristiansen er født og opvokset i Odense.

Hun har hele sit arbejdsliv arbejdet med salg og service - blandt andet med en tøjbutik i Slagelse.

For ti år siden flyttede hun til Lemvig, hvor hun havde mødt sin mand Peter Kristiansen.

Parret har i syv år drevet Elmelundgård i Finderup med salg af brugskunst, møbler og gaveartikler. Efter at Tante Blå-butikkerne er kommet til, vil Elmelundgård være sommerlukket, og "kun" åbne op for det juleudsalg, som stedet er berømt for. I år er det fra uge 39.

Tante Blå begyndte i Vester Strandgade for et par år siden. I januar i år flyttede butikken til Nygade 10 i Ringkøbing. Siden har Melanie Kristensen - i samarbejde med Nybo Mode - også åbnet en afdeling i Videbæk. Og i sidste uge åbnede der også en Tante Blå-butik i Lemvig. Her vil Melanie Kristiansen selv være et par gange om ugen.

Melanie Kristiansens datter Gitte og sønnen Anders, bor begge i Odense. Hun har tre børnebørn.

"Fritiden" går mest med arbejde med gårdbutikken, webbutikken, indkøb og udvikling af Tante Blå.

Tante Blå har åbent fra 10 til 17 på hverdage og fra 10 til 14 lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce