Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

På job igen efter corona og ferie: Det er slut med at gå forkølet på arbejde

Kenneth Dahl Pedersen og Maria Panduro har stort set kun været ansat - og hjemsendt - i Skattestyrelsen Betaling under corona. De er derfor lykkelige for at kunne møde fysisk på arbejde i Ringkøbing igen. De kan dog begge godt lide flexibiliteten med én ugentlig hjemmearbejdsdag, så den del regner de med at fortsætte med. Foto: Kaj Poulsgaard
Det kan være hårdt at begynde på arbejde igen efter en god, lang ferie. Hos skattestyrelsen smiler de dog bredt over at være tilbage efter ferie og flere lange corona-hjemsendelser.

Ringkøbing: Hvis du kommer forbi Damstrædet 2 i Ringkøbing, så bemærk venligst den nymalede blå dør og den friske Fjerblomst uden for Skattestyrelsens kontor.

Tilfældigvis matcher underdirektør Helle Kisums kjole i dag både døren og blomsterne. Hun har da også netop budt velkommen til 15 nye medarbejdere i afdelingen, der på tre år er vokset fra 170 til 378 medarbejdere.

Underdirektør i Skattestyrelsen i Ringkøbing, Helle Kisum, har netop budt velkommen til 15 nye medarbejdere, så der nu er 368 medarbejdere i Skattestyrelsen Betaling. Hun er glad for at døren nåede at blive malet og at indgangen blev forskønnet med et par flotte Fjerblomster, så velkomsten blev lidt festligere. Foto: Kaj Poulsgaard

- Jeg synes, at det var vigtigt, at vores medarbejdere blev budt godt velkommen. Derfor duede en trist dør og trætte blomster ikke, siger Helle Kisum.

Annonce

Hun er "sindssyg stolt" over at hele organisationen og hendes medarbejdere har været i stand til komme godt igennem de lange perioder med hjemsendelser under corona.

- Selv om vi gjorde alt for at holde humøret oppe med pausegymnastik, virtuelle frokostpauser og meget andet, så var det tydeligt på trivselsmøderne, at stenen i skoen blev tungere og tungere, siger Helle Kisum.

Energi og store smil

- Vi har holdt produktiviteten oppe under hjemsendelserne, og har på mange måder vænnet os til at arbejde hjemme og se det positive i det. Så selv om jeg godt vidste det, har det alligevel overrasket mig, hvor fantastisk det er, at komme fuldt ud på arbejde igen og være sammen med andre mennesker. Det ligefrem bobler af energi og gensidig inspiration, og alle går rundt med store smil og hilser på alle de nye medarbejdere, siger Helle Kisum.

Annonce

Nye skriveborde

Selv om alle nu godt må være på kontoret på én gang, så kommer det ikke til at ske før til oktober. Der er simpelthen ikke plads bag de nuværende skriveborde i Ringkøbing.

- Vi holder fast i vores politik med en fleksibel hjemmearbejdsdag, hvor medarbejderne i de enkelte teams selv kan aftale, hvem der arbejder hjemme hvilken dag i ugen. Indtil oktober er det nødvendigt, at alle medarbejdere har én hjemmearbejdsdag om ugen. Men derefter vil alle vores store skriveborde være skiftet ud med nogle mindre, så alle har deres eget skrivebord. Det er et stort ønske hos medarbejderne, siger Helle Kisum.

Hendes medarbejdere skal tage deres arbejdscomputer med hjem hver dag, så de kan arbejde hjemmefra med kort varsel.


En anden ting, vi har lært af corona, er, at vi skal være gode til at passe på hinanden. Hvis man for eksempel er det mindste forkølet, men ikke rigtig syg, så arbejder man selvfølgelig hjemmefra.

Helle Kisum, underdirektør i Skattestyrelsen


- Det kan for eksempel være nødvendigt på grund af corona-karantæne som nær pårørende.

En anden ting, vi har lært af corona, er, at vi skal være gode til at passe på hinanden. Hvis man for eksempel er det mindste forkølet, men ikke rigtig syg, så arbejder man selvfølgelig hjemmefra af hensyn til sine kolleger. Jeg tror helt sikkert, at vi får færre influenza-sygemeldinger i fremtiden, siger Helle Kisum.

Hun er også sikker på, at teams-møder er kommet for at blive.

- Jeg er dog også sikker på, at teamsmøder ikke kommer til at erstatte alle fysiske møder. Der er meget kommunikation, du ikke får med på teams. Derfor vil jeg stadig med jævne mellemrum skulle til møder i København og andre steder. Der vil også bliver flere møder på tværs her i huset. Det har vi forsømt lidt under corona, hvor medarbejderne har koncentreret sig mest om deres egne teams, siger Helle Kisum.

Annonce

Fire skærme ved skrivebordet

To af de medarbejdere, som Helle Kisum har sagt velkommen til under corona, er 22-årige Maria Panduro fra Skjern og 30-årige Kenneth Dahl Pedersen fra Holstebro.

De to kontorassistenter er begge lykkelige for at være sluppet ud af hjemsendelsen.

- Jeg blev ansat i august 2020. I første omgang sad jeg sammen med min svigerinde med fire skærme ved spisebordet, og min kæreste og jeg måtte spise ved sofabordet. Det blev hurtigt lidt for trist. Nu er vi heldigvis flyttet til en større lejlighed, hvor hjemmekontoret er kommet bag en dør, siger Maria Panduro.

- Jeg ville blive bims, hvis der skulle stå skærme på spisebordet, siger Kenneth Dahl Pedersen.

De to er glade for at de har kærester, så hjemsendelserne ikke har været alt for ensomme.

- Vi har heldigvis kunnet få god hjælp til dem, der har været ekstra hårdt ramt af hjemsendelserne, blandt andet af Ringkøbing-Skjern Kommunes socialrådgivere i projekt "Langtidsrask". Vi har også sørget for, at det fortrinsvis var dem, der savnede det sociale liv på arbejdspladsen mest, der fik lov til at møde på arbejde og koncentrere sig om de produktionskritiske sager, siger Helle Kisum.

Annonce

Ingen pukkel

Skattestyrelsens afdeling på Damstrædet er "statens pengekasse". Derfor er der altid folk på arbejde, og således ikke en stor arbejdspukkel, til de ansatte, der vender hjem fra ferie.

- Jeg tror på, at det er rigtig godt, at komme helt, helt ned i gear i sommerferien. Faktisk er det bedste næsten, hvis man kommer så langt væk, at man glemmer sit passord, og så hjælper det jo, at der ikke ligger en pukkel og venter, siger Helle Kisum.

- Det var rigtig godt med en ferie til at få ladet batterierne op, siger Kenneth Dahl Pedersen, der blev ansat i Skattestyrelsen i januar i år.

- Jeg kunne godt tænke mig at finde ud af, hvordan Skattestyrelsen fungerer på indersiden. Før jeg blev ansat, havde jeg nok nogle fordomme om, at det var lidt gråt og trist arbejde. Men de fordomme er klart blevet gjort til skamme. Her er en fantastisk positiv stemning og et godt sammenhold, hvor vi løfter hinanden, siger Kenneth Dahl Pedersen.

- De første par dage efter ferien var lidt hårde, men nu er det bare skørt at være tilbage, og det ville godt nok være træls med flere hjemsendelser, siger Maria, mens Kenneth og Helle nikker.

Annonce

Søger medarbejdere

Skattestyrelsen Betaling er i øvrigt ikke færdig med at søge nye medarbejdere.

- Der er kommet nye afdelinger i Esbjerg og Viborg, der helt naturligt tiltrækker nogle af de medarbejdere, der har pendlet til Ringkøbing. Vi er glade for, at de kan bruge vores dygtige medarbejdere, men det giver nye positioner her, specielt for jurister, siger Helle Kisum.

Under corona var medarbejderne så vant til at Helle Kisums hund Molly var med på teams-forbindelsen, at de gav hende en hundekurv med en stof-Molly, da hun kom tilbage fra ferie. Pokalen er til den afdeling, der har været bedst til at gå skridt i en motions-konkurrence. Foto: Kaj Poulsgaard


Når du kommer tilbage fra ferie

Sæt tempoet ned i starten: Når du har hvilet ud, skal du forsøge ikke at køre på fuldt blus, straks du vender tilbage. Forsøg at tilrettelægge dit arbejde, så du kommer gradvist op på fuldt tempo igen.

Start på jobbet på en onsdag, hvis du kan - så er det lettere at overskue den første arbejdsuge.

Giv dig selv tid til at lande: Der er sikkert sket en masse ting på arbejdet, mens du var væk på ferie. Forvent ikke, at du straks kan sætte dig ind i det hele. Start med de opgaver, som dagen bringer - så kan du forhåbentlig samle op på det øvrige i den kommende tid.

Kilde: Arbejdsmiljøweb

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Back to Back spiller nostalgipop på Generator

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lad dine børn blive klogere: Naturens Dag for børnefamilier i Hoverdal Plantage

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Coronaramte Flemming Madsen er hjemme igen: Det går fremad med genoptræning, men ikke så hurtigt som før

Ugeavisen Ringkøbing

Tag på svampejagt med eksperter - Tag ud med Æ Skurrehat

Ugeavisen Ringkøbing

Uhæmmet i Hemmet: Mere natur i haver og på stadion skal gavne biodiversitet i den vildeste landsby

Ugeavisen Ringkøbing

Som man siger og andre foredrag ved bibliotekerne

Ugeavisen Ringkøbing

Sådan hjælper du naturen: Hvad kan du gøre i din have?

Ugeavisen Ringkøbing

Savnede tæt kundekontakt: Mads Rauhe skiftede fra bank til mæglerbranchen

Ugeavisen Ringkøbing

Som mennesker trives vi bedst med vaner og rutiner

Ugeavisen Ringkøbing

Vildt tilbud til badmintonspillere: Halvt kontingent og fællestræning med Morten Frost

Ugeavisen Ringkøbing

Vind en tur i en vandflyver og se Vestkysten fra oven

Ugeavisen Ringkøbing

Masterclass i Hvide Sande: For 15. gang samles unge musikere i havnebyen for at blive dygtigere

Ugeavisen Ringkøbing

På job igen efter corona og ferie: Det er slut med at gå forkølet på arbejde

Ugeavisen Ringkøbing

Ringkøbing gør klar til første vestjyske Pride-fest

Ugeavisen Ringkøbing

Vind billet til Lars Lilholt

Ugeavisen Ringkøbing

Marie-Louise vandt en racertur med Jason Watt

Ugeavisen Ringkøbing

Vind "Hvide Sande" på DVD

Ugeavisen Ringkøbing

Spjald Skole:Skolebørn skal til hip-hop-koncert med HipSomHap

Ugeposten Skjern

Fotogruppen Midtwest udstiller på kommunens plejehjem

Ugeavisen Ringkøbing

Børn har brugt sommeren på at læse: Mange deltagere i Sommerlæselyst-konkurrence

Ugeavisen Ringkøbing

Det Dansk har ramt en trend i tiden

Ugeavisen Ringkøbing

Kulturskolen holder ”Åbent hus” med en åben scene

Ugeavisen Ringkøbing

Masser af aktiviteter ved Røjklit Havn

Annonce