Annonce
112

Politiet advarer: Ældre udsættes for fup-opkald

Midt- og Vestjylland Politi advarer især ældre mod krimienelle, der ringer op og udgiver sig for at være fra offentlige myndigheder som Skat eller Skifteretten - og fisker efter personlige oplysninger. Foto: Morten Stricker.
Politiet advarer, efter at flere ældre er blevet fuppet for penge - og det kan være kriminelle, der udgiver sig for at være fra Skifteretten eller Borgerservice og ringer til efterladte efter dødsfald.
Annonce

VESTJYLLAND: Midt- og Vestjylland har valgt at udsende en advarsel mod kriminelle, som ringer og bedrager folk for penge.

Det er primært ældre, som franarres personlige oplysninger og mister mange penge, når gerningsmænd ringer og udgiver sig for at være fra de danske myndigheder.

- Lige nu er der en tendens til, at kriminelle udgiver sig fra at være fra Skat, Skifteretten eller Borgerservice. Det sker i Midt og Vestjylland, men det foregår også i resten af landet, siger Ralf Hove Larsen, vicepolitiinspektør for forebyggelse ved Midt og Vestjyllands Politi.

Politiet har dog ikke lokale tal for, hvor mange der er blevet snydt.

I flere eksempler ringer gerningsmanden og fortæller, at borgeren skal have penge tilbage i skat, og for at få pengene udbetalt til sin konto, skal borgeren oplyse for eksempel sit NemID.

Der er også eksempler på, at kriminelle ringer enker op i forbindelse med et nyligt dødsfald og udgiver sig for at være fra Skifteretten eller Borgerservice og spørger i den forbindelse efter borgerens NemID-oplysninger. Der bruges den begrundelse, at det er for at kunne oprette en konto i forbindelse med arven.

- Der er en stigning i den type opkald lige nu, så det er rettidig omhu, når vi udsender en advarsel. Men generelt er det noget, som foregår året rundt, siger Ralf Hove Larsen.

I begge eksempler bliver borgeren franarret personfølsomme oplysninger og får stjålet mange penge fra sin konto.

Politiet har samtidig en række anbefalinger: *Videregiv aldrig dine personlige oplysninger over telefonen, i e-mails, på sms eller på sociale medier. *Skat eller offentlige myndigheder i øvrigt vil aldrig ringe og bede dig om at udlevere dit NemID. Hvis du er i tvivl, så ring til myndighedens hovednummer og spørg ind til henvendelsen. *Fortæl ældre pårørende om disse fup-opkald og videregiv politiets anbefalinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce