Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Politiet er på krudtjagt frem mod nytår - straffen er skærpet

Hos en 15-årig mand fra Silkeborg Beslaglagde Politiet i sidste uge 211 ulovlige kanonslag. Her op til nytår er Midt- og Vestjyllands Politi på udkig efter krudtsyndere, der skyder fyrværkeri af udenfor de tilladte perioder. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Straffen for at skyde fyrværkeri mod andre er steget - Politiet er tilstede for at finde krudtsyndere
Annonce

Fyrværkeri: Midt- og Vestjyllands Politi er i denne tid og frem mod nytår ekstra meget til stede i flere boligområder, hvor politiet sidste år i december oplevede uhensigtsmæssig adfærd med fyrværkeri.

- Vi så eksempler, hvor både lovligt og ulovligt fyrværkeri blev affyret uden for den tilladte periode, og vi så eksempler, hvor fyrværkeriet blev anvendt på en meget farlig måde – for eksempel hvor det blev fyret af vandret mod andre personer, fortæller Sune Espersen, vicepolitiinspektør og leder af Midt- og Vestjyllands Politis vagtcentral.

Midt- og Vestjyllands Politi håber med sin kontakt til de lokale miljøer at forebygge kriminalitet og uro i de pågældende områder og få de unge til at tænke sig om en ekstra gang, inden de sender raketter i den forkerte retning.

- Vi tager rundt og taler med beboerne i de forskellige områder og tager også direkte kontakt til personer, som vi har en særlig bekymring omkring. Vi snakker med dem og fortæller dem også om, hvor farligt det er at affyre fyrværkeri mod andre, og hvilke strafmæssige konsekvenser det kan have, når man på den måde udsætter andre personer for fare. Vi vil gerne forebygge, at børn og unge bryder loven i forbindelse med fyrværkeri, og undgå, at de selv kommer til skade med det, siger politikommissær Mette Bundgaard fra forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Straffen øges med en tredjedel

Et bredt flertal i Folketinget besluttede den 3. december i år at indføre en ny, selvstændig bestemmelse i straffeloven - §119b - om angreb med genstande (herunder sten og fyrværkeri) på personer i offentlig tjeneste eller hverv. Med bestemmelsen ønsker politikerne at understrege alvoren ved den form for forbrydelse over for blandt andre ansatte ved politi og brandvæsen. Samtidig har politikerne ligeledes ønsket at skærpe straffen for kast eller affyring af genstande mod personer.

Det betyder, at straffen fra den 15. december 2020 skærpes med en tredjedel, hvis der affyres fyrværkeri mod personer på gaden – uanset om det er myndighedspersoner eller almindelige borgere. Hvis man tidligere ville have fået en fængselsstraf på seks måneders fængsel, vil straffen nu stige til otte måneders fængsel, ligesom muligheden for at varetægtsfængsle i den type sager øges.

Annonce

Beslaglagde 211 kanonslag

Midt- og Vestjyllands Politi gør også en stor indsats mod ulovligt fyrværkeri. Mandag den 14. december 2020 beslaglagde lokalpolitiet i Silkeborg 211 kanonslag hos en 15-årig ung mand i Kjellerup. Byen har de seneste uger været plaget af ulovligt fyrværkeri, der blandt andet er blevet brugt til at sprænge postkasser i luften. Politiets efterforskning førte til et besøg hos den 15-årige mand. Her ransagede betjente den unge mands værelse og nogle udhuse. I den 15-åriges knallert fandt politiet i alt 211 kanonslag i forskellig størrelse, og den unge mand kan nu se frem til en større bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce