Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Politiet om Black Friday: Tænk dig om når du handler på nettet

Hvis du vil handle på nettet, så tænk dig om, advarer Midt- og Vestjyllands Politi før Black Friday. Arkivfoto: Mads Dalegaard.
Midt- og Vestjyllands Politi kommer med en række gode råd til forbrugerne i anledning af Black Friday
Annonce

Black Friday: Vær opmærksom, når du shopper på nettet - sådan undgår du at blive snydt! Danskerne har for alvor taget det amerikanske shopping-fænomen Black Friday til sig, og igen i år går det løs med gode tilbud i butikkerne. Og hvis man vælger at shoppe på internettet, skal man være ekstra opmærksom, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi, der kommer med en række gode råd til, hvordan man nemt kan undgå at blive snydt.

I weekenden er det Black Friday-weekend, og igen i år forventes der at blive fuld tryk på den tidlige julehandel, når der bliver åbnet op for de gode tilbud. Som noget særligt i år fylder COVID-19 fortsat en stor del af vores samfund og i vores bevidsthed, og derfor forventes ekstra mange også i år at foretage deres tilbuds-shopping på nettet.
Men man skal være ekstra opmærksom på falske forhandlere, når man klikker rundt på de forskellige hjemmesider og gør sig klar til at indtaste sine kortoplysninger – for man kan desværre nemt blive snydt på internettet.
Derfor kommer Midt- og Vestjyllands Politi med en række gode råd og en opfordring til borgerne om at udvise ekstra stor forsigtighed, når de handler online.

Annonce

Hold øje med hjemmesidens troværdighed

- Det er altid en god idé at udvise stor forsigtighed, når man handler på nettet. Derudover er der en lang række punkter, man nemt kan kigge efter for hurtigt at finde ud af, om en hjemmeside er ægte eller falsk, siger Ralf Hove Larsen, vicepolitiinspektør og leder af Forebyggelse, Nærhed og Tryghed hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Han forklarer, hvad man særligt kan være opmærksom på og holde øje med:

- Er sproget på hjemmesiden uforståeligt og fyldt med fejl? Mangler der information om virksomhedens ansatte, oprindelse eller fysiske placering? Eller mangler der måske et e-mærke, der indikerer, at hjemmesiden er blevet vurderet til at være lovlig? For hvis det er tilfældet, bør man måske finde et andet sted at købe sine ting, siger vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen.

Annonce

Undgå fuphjemmesider

Hvis du kommer ind på en fuphjemmeside, kan du risikere at miste dine penge og/eller blive franarret dine personlige oplysninger.

En fuphjemmeside er en falsk webshop eller investeringsside, hvor du i troen om, at du køber en fysisk vare eller investerer din opsparing, bliver franarret dine penge eller personlige oplysninger.
Dine oplysninger vil ofte med det samme eller på et senere tidspunkt blive brugt til at hæve penge på dine konti eller til anden form for kriminalitet.
Der er flere forskellige metoder til at lokke folk ind på en fuphjemmeside. Du kan risikere at havne på en fuphjemmeside, hvis du klikker på en falsk annonce på sociale medier eller en anden hjemmeside, som også har annoncer.
Som noget nyt har mange virksomheder i år valgt at sprede dette års Black Friday tilbud ud til at gælde hele uge 48, så man sikrer, at ikke alt for mange mennesker stimler sammen i forretningerne – og dermed har de gode tilbud allerede været tilgængelige i nogle dage.
Hvis uheldet derfor allerede har været ude, og man er blevet snydt på en fuphjemmeside, er det vigtigt, at man hurtigt får kontaktet sin bank og spærret sit betalingskort. Hvis man har mistanke om, at man han handlet på en falsk hjemmeside, bør man løbende tjekke sin netbank og holde øje med mistænkelige transaktioner på sin konto.
Hvis sagen skal anmeldes kan det gøres på politi.dk. Hvis man har spørgsmål eller er i tvivl, må man altid ringe til politiet på telefonnummer 114.
Læs flere af politiets råd til, hvordan du undgår fuphjemmesider:

https://politi.dk/midt-og-vestjyllands-politi/nyhedsliste/vaer-opmaerksom-naar-du-shopper-paa-nettet-saadan-undgaar-du-at-blive-snydt/2020/11/26
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce