Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Ringkøbing: Coca-Cola julelastbilen kommer

Coca-Colas julelastbil kommer til Ringkøbing 1. december med kolde colaer og muligheden for at du kan støtte Mødrehjælpens julehjælp. PR Foto
Julelastbilen gør stop i Ringkøbing 1. december - med mulighed for at du støtter Mødrehjælpens julehjælp.
Annonce

Ringkøbing: Den populære Coca-Cola julelastbil kører for tredje år i træk rundt i Danmark – og i år besøger den også Ringkøbing.

Det sker ved SuperBrugsen på Torvegade 9-11 søndag 1. december kl. 11-17. Her kan man nyde en kold Coca-Cola, og få en souvenir med hjem, hvis man donerer et beløb til Mødrehjælpens julehjælp.

Som noget nyt kan man i år også opleve julestemningen indeni julelastbilen.

I år besøger julelastbilen 38 steder i Danmark for at sprede julehygge, dele forfriskninger ud og fejre højtiden.

Som noget nyt vil der i år være en kæmpe snekugle ved julelastbilen, som man kan komme ind i, og man kan også komme ind i selve julelastbilen, hvor der vil være et rødt og hvidt juleunivers.  

Coca-Cola og julen

Historien om Coca-Cola reklamerne, der har gjort julemanden til en hyggelig rød og hvid skikkelse verden over, går næsten 100 år tilbage.

• 1920: Coca-Cola lancerer de første julereklamer i 1920’erne. I reklamerne ses en strengt udseende julemand i stil med tegningerne fra den amerikanske karikaturtegner Thomas Nast.

• 1930: Kunstneren Fred Mizen tegner en julemand, der drikker en Coca-Cola, omgivet af mennesker ved verdens største sodavandsapparat. Reklamen bliver brugt til trykte annoncer den jul.

• 1931: Efter flere forsøg på at finde den helt rigtige illustrator, som kan fange den sande essens af julemanden, falder valget på Haddon Sundblom. Sundblom lader sig inspirere af sine svenske rødder og tegner en rødklædt julemand, der er en venlig og hyggeligt buttet mand.

• 1964: Sundblom færdiggør sin udgave af julemanden. I flere årtier efter benytter Coca-Cola Haddon Sundbloms version af julemanden i sine reklamer.

• 1995: De oplyste Coca-Cola lastbilkaravaner bliver introduceret i en ny reklamekampagne kaldet "Christmas Caravans". Special effects bliver udviklet af George Lucas Industrial Light and Magic Studio, der også har været med til at skabe Star Wars-filmene. På siderne og bag på lastbilerne bruger man Haddon Sundbloms tegninger af julemanden. Reklamefilmen blev optaget i Vancouver i Canada over fire dage og involverede 40 statister og 30.000 lyspærer.

• 1998: Lastbilkaravanerne bruges i "Christmas Caravans III", som bliver sendt i flere end 100 lande. Det er den dag i dag én af de mest anvendte Coca-Cola reklamer nogensinde.

• 2011: Den ikoniske julelastbil besøger Danmark.

• 2017: Efter en lang pause turnerer Coca-Cola julelastbilen igen i Danmark. Omkring 100.000 mennesker gæster lastbilen.

• 2018: Julelastbilen besøger igen byer over hele Danmark. Som noget nyt kan besøgende få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp. Julelastbilen ender med at indsamle 413.596 kroner til Mødrehjælpen.

• 2019: Coca-Cola julelastbilen besøger 37 byer rundt om i hele Danmark. Igen i år kan man få merchandise med hjem, hvis man til gengæld donerer et frivilligt beløb til Mødrehjælpen.

Annonce

Ny merchandise

I julen 2018 samlede julelastbilen over 400.000 kroner ind til Mødrehjælpens velgørende arbejde for økonomisk trængte børnefamilier.

Ved at donere et beløb til Mødrehjælpen kunne man få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem. Det blev en succes, hvor danskerne donerede i så stort et omfang, at Coca-Cola måtte bestille ekstra merchandise.

I år bliver der derfor to slags merchandise – miniatureudgave af julelastbilen som i fjor og en miniatureudgave af den store snekugle, som julelastbilen tager med rundt på tur.

- Vi oplevede sidste år, at danskerne i stor stil ønskede at støtte dMødrehjælpens arbejde, så miniaturejulelastbilen blev simpelthen revet væk. Det er fantastisk, at danskerne i så høj grad gerne vil støtte, at flere børn får en god og hyggelig jul. Så i år har vi bestilt ekstra merchandise hjem, og vi introducerer også et begrænset antal snekugler, som vi håber, at danskerne vil tage godt imod, siger Philip Wedgwood.

Alle adresser og tidspunkter for de øvrige stop på julelastbilens rute kan findes på Coca-Colas danske hjemmeside.

Hvis man har behov for julehjælp, kan man ansøge hos Mødrehjælpen frem til 12. december kl. 10 på organisationens hjemmesid

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce