Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Salget af vildmarksbade er eksploderet under corona

Vaido Vildmarksbade sælger baltisk producerede produkter fra virksomheden i Tim. Foto: Johan Gadegaard
Vaido Vildmarksbad i Tim har oplevet væsentlig fremgang i salget. Når folk ikke kan rejse ud, sætter mange i stedet penge i et vildmarksbad på terrassen.

Tim: Der er lige kommet nye forsyninger fra Litauen, så der står masser af indpakkede vildmarksbade klar til at køre ud til kunderne i showrummet hos Vaido Vildmarksbad.

Firmaet er startet af Vaidotas Krumas, der kom til Danmark fra Litauen for 13 år siden sammen med sin familie, blandt andre sønnen Domantas på 17 år, der er noget bedre til dansk end sin far.

- Min far havde tidligere arbejde med vildmarksbade i Litauen og fik et til Danmark i 2016. Han lavede selv et par stykker og interessen steg og steg. Her under coronaen er det blevet endnu mere populært, forklarer Domantas Krumas.

Annonce

Efterspørgslen er nu så stor, at der er fem ugers leveringstid.

- For to år siden solgte vi måske 20-30 om året. I 2020 solgte vi over 200 og i år bliver det mindst det samme, siger Domantas Krumas.

Vaido Vildmarksbad samarbejder med tre fabrikker i Litauen om produktion af delene til vildmarksbade.

- Vi kunne godt producere badene i Danmark, men timelønnen er bare lavere i Litauen, så vi kan levere til kunderne ud fra en skarpere pris, siger Domantas Krumas.

- Danskerne kan ikke komme ud af rejse i øjeblikket, så man holder ferie i haven eller på terrassen og bruger så pengene på et vildmarksbad eller en sauna, siger han om danskernes stigende interesse for vildmarksbade.

Så tror familien Krumas også, at interessen spreder sig som ringe i vandet.

- Har du først prøvet at sidde i et vildmarksbad hos venner eller familie, så får du lyst til selv at få et hjemme på terrassen, fortæller de.

Vildmarksbadene har udviklet sig hen over årene, så de nu fås i mange modeller, runde firkantede, med og uden vandmassage og lys, med og uden termolåg, men de er alle opvarmede med træ.

- Det er jo det oprindelige, men vi er ved at undersøge, om man kan lave vildmarksbade, der er gas-opvarmede. Det er nemmere at bruge, og så vil det ikke give problemer med røg til naboerne, som kan være et problem i byen, påpeger Domantas Krumas.

De har vildmarksbade fra 10.000 til 40.000 kroner, men hovedparten af de solgte ligger mellem 20.000 og 30.000 kroner.

Vildmarksbadene laves af grantræ, termotræ eller af komposit, der kræver mindre vedligeholdelse.

Der er mange valgmuligheder, når kunderne skal vælge et vildmarksbad, hvilken slags træ skal sidde udenpå, hvilket låg, skal der være lys og massagedyser i badet? Foto: Johan Gadegaard

- Vi er ved at skifte glasfiber-bade ud med bade af akryl, der ikke bliver angrebet af glasfiberpest, siger Vaidotas Krumas.

Vaido Vildmarksbad anbefaler, at man skifter vand efter en aften eller en weekend.

- Putter man klor i vandet, så kan man godt lade det stå i to-tre uger, fortæller Domantas Krumas.

Vaido Vildmarksbad

Startet af Vaidotas Krumas.

Kom til Danmark fra Litauen med sin familie for 13 år siden.

Har tidligere kørt for DAO, arbejdet som pedel i et dagcenter, arbejdet hos Miltek i Ulfborg og senest for Gamborg-Pedersen Byg i Tim.

I 2016 begyndte han at importere vildmarksbade. Arbejder nu fuldtids med Vaido Vildmarksbad.

Hjælpes af sin 17-årige søn Domantas Krumas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce