Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Samarbejde skal trække endnu flere vandsportsturister til

Kabelparken vil gerne i gang med en større ombygning, der skal stå klar til næste sæson.  Også hos Westvind skal der bygges til. Arkivfoto: Karina Lodberg
2020 har været et af de bedre år for virksomheder, der beskæftiger sig med vandsport i Hvide Sande. Nu skal et nyt samarbejde trækker endnu flere gæster til.

Vandsport: Westwind er lige nu i gang med en større udbygning af faciliteterne på Gytjevej.

- Der skabes langt bedre personaleforhold ved at renovere og flytte rundt på noget af det eksisterende byggeri, der vender mod vest. I det modsatte hjørne af surfcentret overdækkes en 40 kvadratmeter stor terrasse, der primært skal bruges til opbevaring af diverse udstyr, fortæller Jens Møller, der er medejer af Westwind Watersports.

Hos Kabelparken går man nu i gang med at ansøge myndighederne om lov til at lave en ombygning hen over vinteren, der blandt andet skal optimere gæsternes bademuligheder.

- Vores nuværende faciliteter slår ganske enkelt ikke til med den søgning, vi har set til Kabelparken i år. Derfor er det nødvendigt at opgradere vores bade- og toiletfaciliteter, fortæller Lykke og Thorkild Høj.

Annonce

Grobund for vækst

De åbnede en nyrenoveret og kraftigt udvidet Kabelpark i midten af juni. Så med en toptunet Kabelpark og et nyrenoveret surfcenter er banen kridtet op til fortsat vækst i surfområdet på Gytjevej.

- Det er helt klart, at der er noget synergi i, at vi på den her måde har samlet så meget forskellig vandsport indenfor et begrænset geografisk område. Det skal vi helt klart udnytte og derfor kigger vi også ind i, hvordan vi kan samarbejde og hjælpe hinanden omkring markedsføring af området, påpeger Lykke og Thorkild Høj.

Det er Jens Møller fra Westwind Watersports helt enig i.

- Lidt populært sagt kan ungerne tumle i Kabelparken, mens far måske windsurfer og mor tager en tur på fjorden på et SUP-board. Mulighederne er mange, og det skal vi selvfølgeligt udvikle til glæde for hele området, siger Jens Møller.

Annonce

Fantastisk sæson

Han melder om en fantastisk sæson med masser af gæster på surfskolerne i Hvide Sande og Bork og masser af surfere på vandet.

- Det har været en fantastisk sæson, der kom trægt i gang, men som i den grad rettede sig hen over sommeren. Sæsonen har været længere i år end tidligere som følge af en stor søgning fra danske og ikke mindst tyske turister. I altfald frem til, at grænsen lukkede til Tyskland, siger Jens Møller.

Samme melding lyder fra Lykke og Thorkild Høj.

- Vi har haft masser af tyske familier, der typisk køber sig adgang til en hel dag på vandet. Men også masser af danske familier, der tager et par timer eller tre på vandet, og så kører til sommerhuset eller hjem igen, fortæller Lykke og Thorkild Høj.

De danske gæster har vist sig villige til at køre langt for at få en dag på vandet.

- 2020 har jo været et usædvanligt år, hvor danskerne har måttet holde ferie hjemme. Det har vi mærket i form af endagsgæster fra Sønderjylland, Nordjylland, Østjylland og Fyn. Det betyder ikke noget at køre et par timer hver vej, hvis man får lige nøjagtigt den gode oplevelse på vandet, ungerne gerne vil have, påpeger Lykke og Thorkild Høj.

Westwind Watersports forventer at åbne deres centre i Hvide Sande og Bork til påske, og samme melding lyder fra Kabelparken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce