Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Skolestart med stor fokus på corona

Lasse, Matti og Katrine Faurby var onsdag i sidste uge på vej på biblioteket i Skjern for at aflevere ferielæsningsbøgerne. Onsdag begynder Matti i O. Klasse på Kirkeskolen. Lasse, der begynder i 5. klasse glæder sig mest til madkundskab. Alle tre håber på et år uden coronanedlukning. Foto: Johan Gadegaard
Alle elever, skoleledere, lærere og forældre håber på at corona ikke kommer til at betyde nye hjemsendelser i det kommende skoleår.

Ringkøbing-Skjern: En rundringning til skolelederne i Ringkøbing-Skjern Kommune afslører hurtigt, at corona er et emne, der meget gerne må fylde meget lidt i år.

Folkeskolerne i Skjern er i år blevet slået sammen til én administrativ enhed med Brian Elgaard som skoleleder og Dorthe Munck Jensen som viceskoleleder. De to har derfor ikke kun fokus på corona, men også på sammenkørsel af to kulturer og på hvordan fremtiden skal se ud med enten en ny storskole, renovering af de to gamle eller samling på én matrikel. Foto: Johan Gadegaard

- Vi håber på et år uden afbrydelser siger skoleleder Brian Elgaard, Skjern.

- Corona har fyldt meget i hovedet, men forhåbentlig kommer det til at fylde meget lidt hos børnene i det kommende skoleår, siger skoleleder Ole Ehmsen Kronborg, Borris.

Annonce

- Vi fortsætter med god hygiejne, om med at følge de retningslinjer vi får, men ellers tror jeg, at man skal lade være med at gøre sig alt for mange tanker om corona. I stedet har vi fokus på at vi har glade børn og at de trives og på hvordan vi får bygget rigtig solide fællesskaber op - både i de enkelte klasser og i det store fælleskab på skolen, siger Ole Ehmsen Kronborg.

Han kan glæde sig over at Borris Skole går fra 110 til 122 elever i dette skoleår, og at der begynder 24 elever i 0. klasse.

Hvad skal vægtes?

Fagbladet folkeskolen har talt med de tre formænd for Skolelederforeningen, Danmarks Lærerforening samt Skole og Forældre, der alle udtrykker et ønske om, at corona ikke kommer til at spille for stor en rolle i det kommende skoleår, samtidig med at de kommer med bud på, hvad de synes, der skal vægtes i det kommende skoleår.

- Vi må gøre, hvad vi kan for at sørge for, at der ikke kommer nye udbrud. Det har været opslidende med de afbrydelser, der har været sidste år. Det allervigtigste er at holde en stabil skolegang, siger formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.

Han opfordrer også til lærere og ledere ser på, hvilke, af de nye undervisningsmetoder, som det vil give mening at fortsætte med.

- Vi må se på, hvilke redskaber vi fik med os. Nogle ting som små hold var gode til nogle ting, virtuel undervisning til nogle ting. Tolærerordninger er gode til nogle ting. Der skal man lave analysen, og se på hvilke værktøjer, man kan bruge for at nå i mål, siger Claus Hjortdal.


Vi ligger jo midt i Naturens Rige og med den Grønne Korridor og andre grønne områder, som mange ildsjæle holder flot, er det oplagt at bruge naturen mere. Det er helt klart en af de ting, vi vil arbejde videre med.

Brian Elgaard, Skoleleder, Skjern


På skolerne i Skjern vil skoleleder Brian Elgaard og viceskoleleder Dorthe Munck Jensen for eksempel også se på erfaringerne med mere udeundervisning:

- Vi ligger jo midt i Naturens Rige og med den Grønne Korridor og andre grønne områder, som mange ildsjæle holder flot, er det oplagt at bruge naturen mere. Det er helt klart en af de ting, vi vil arbejde videre med, siger Brian Elgaard.

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen, siger til Folkeskolen, at corona har gjort det meget tydeligt, at fællesskabet har stor betydning for skolen.

- Betydningen af relationer eleverne imellem, og lærere og elever imellem er blevet meget tydelig. Det, vi har savnet allermest, er at være sammen med hinanden, siger han.

Han hæfter sig også ved, at mange elever lægger mærke til uroen og forstyrrelser, når de kommer tilbage til skolen.

- På den måde er behovet for at koncentrere sig i undervisningen blevet meget tydeligt. Der er sårbare elever, som under corona i nogle tilfælde har fået den ro omkring sig, som de har haft brug for. Det skal vi lære noget af, siger Gordon Ørskov Madsen.

Formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg håber, at vaccinerne betyder, at skolerne i langt mindre grad end sidste år bliver nødt til at lukke.

- Jeg håber, at vaccinationerne hjælper os et stort skridt den rigtige vej. Indtil vi kan få hverdagen tilbage. Vi kører stadig ikke helt efter folkeskoleloven og er på nødbekendtgørelse. Det betyder, at vi stadig er i en form for undtagelsestilstand, siger Rasmus Edelberg til Folkeskolen.

Rasmus Edelberg håber, at erfaringerne med stor inddragelse af forældrene i skolen vil leve videre.

- Der er en skærpet bevidsthed om samarbejdet mellem skole og forældre, som tror jeg naturligt vil komme ind i den måde, man arbejder på. Og så må vi se på, hvad vi kan med fjernundervisning, og også på hvad vi ikke kan. Vi må afklare, hvad teknologien kan støtte op om, men hvordan ved jeg ikke endnu. Lærerne har meget at skulle have sagt, når vi skal have samlet op på det her, siger Rasmus Edelberg.

Alle de skoleledere, som Dagbladet har talt med, siger i øvrigt, at de naturligvis vil respektere de valg, som forældre træffer med hensyn til vaccination af børn.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Back to Back spiller nostalgipop på Generator

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lad dine børn blive klogere: Naturens Dag for børnefamilier i Hoverdal Plantage

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Coronaramte Flemming Madsen er hjemme igen: Det går fremad med genoptræning, men ikke så hurtigt som før

Ugeavisen Ringkøbing

Tag på svampejagt med eksperter - Tag ud med Æ Skurrehat

Ugeavisen Ringkøbing

Uhæmmet i Hemmet: Mere natur i haver og på stadion skal gavne biodiversitet i den vildeste landsby

Ugeavisen Ringkøbing

Som man siger og andre foredrag ved bibliotekerne

Ugeavisen Ringkøbing

Sådan hjælper du naturen: Hvad kan du gøre i din have?

Ugeavisen Ringkøbing

Savnede tæt kundekontakt: Mads Rauhe skiftede fra bank til mæglerbranchen

Ugeavisen Ringkøbing

Som mennesker trives vi bedst med vaner og rutiner

Ugeavisen Ringkøbing

Vildt tilbud til badmintonspillere: Halvt kontingent og fællestræning med Morten Frost

Ugeavisen Ringkøbing

Vind en tur i en vandflyver og se Vestkysten fra oven

Ugeavisen Ringkøbing

Masterclass i Hvide Sande: For 15. gang samles unge musikere i havnebyen for at blive dygtigere

Ugeavisen Ringkøbing

På job igen efter corona og ferie: Det er slut med at gå forkølet på arbejde

Ugeavisen Ringkøbing

Ringkøbing gør klar til første vestjyske Pride-fest

Ugeavisen Ringkøbing

Vind billet til Lars Lilholt

Ugeavisen Ringkøbing

Marie-Louise vandt en racertur med Jason Watt

Ugeavisen Ringkøbing

Vind "Hvide Sande" på DVD

Ugeavisen Ringkøbing

Spjald Skole:Skolebørn skal til hip-hop-koncert med HipSomHap

Ugeposten Skjern

Fotogruppen Midtwest udstiller på kommunens plejehjem

Ugeavisen Ringkøbing

Børn har brugt sommeren på at læse: Mange deltagere i Sommerlæselyst-konkurrence

Ugeavisen Ringkøbing

Det Dansk har ramt en trend i tiden

Ugeavisen Ringkøbing

Kulturskolen holder ”Åbent hus” med en åben scene

Ugeavisen Ringkøbing

Masser af aktiviteter ved Røjklit Havn

Annonce