Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Jesper Märcher Larsen med-indehaver af de nye Skousen og Invita-butikker i Ringkøbing-Centret. Han vil mest være at finde i Skousen-afdelingen. Foto: Johan Gadegaard
Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen- og Invita-butik i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: Fodbold har altid fyldt meget hos Jesper Märcher Larsen.

Det har givet ham mange gode oplevelser, og det skaffede ham også en læreplads.

Nu bruger Jesper Märcher Larsen sin energi på at drive Skousen og Invita-butikken i Ringkøbing-Centret. Fodbolden har han dog ikke helt sluppet.

- Jeg startede med at spille som fire-årig i den lokale klub. Jeg blev sat på mål, selvom jeg var bange for bolden. Siden kom jeg til at spille angriber, fortæller Jesper Märcher Larsen.

Som 14-årig begyndte han at spille for Ikast på en ungdomskontrakt.

- Da den kontrakt løb ud, fik jeg et tilbud om at komme i Hamburgs talenttrup i 1997. Det startede godt, men så revnede min menisk, og det tog lang tid at blive klar igen, fortæller Jesper Märcher Larsen.

Han spillede mest på klubbens andethold i den 3. bedste tyske række, men har spillet en pokalkamp for førsteholdet.

- Jeg har prøvet at spille for 35.000 tilskuere, det er en speciel oplevelse, fortæller han.

Dengang var der en del danske spillere i HSV, blandt andet Thomas Gravesen og Jakob Friis Hansen.

- Jeg kunne se frem til en del tid på bænken, så jeg tog tilbage til Danmark og spillede for Holstebro Boldklub, da de rykkede op i 1. division. Så blev jeg lidt træt af fodbold og tog tilbage til min barndomsklub, Karup-Kølvrå Idrætsklub, og spillede serie 3-fodbold, fortæller Jesper Märcher Larsen.

Lysten til at spille fodbold på et højere plan kom tilbage, og Jesper Märcher Larsen begyndte at spille for Herning Fremad på danmarksserie-holdet.

- Så i 2003 mødte jeg en dejlig pige og flyttede til Ringkøbing, hvor jeg begyndte at spille for RIF. Jeg fik efterhånden mange skader og og begyndte derfor at spille old boys i Rindum. Nu spiller jeg serie 5 for Rindum, og så spiller jeg indendørs fodbold i Aadum. Vi er ret gode, når vi møder modstandere på vores egen alder, siger Jesper Märcher Larsen med et smil.

Jesper Märcher Larsen

45 år.

Stammer fra Kølvrå, bor i Ringkøbing.

Uddannet på kontor.

Professionel fodboldspiller i Ikast, Hamburg SV og Holstebro Boldklub.

Har arbejdet i Bilka i Holstebro og A-Z i Herning.

Sælger og siden butikschef i Hvidevareland, Herning.

Varehuschef i El-Giganten Holstebro.

Varehuschef i El-Giganten, Herning.

Siden  september 2019 medejer af Skousen i Ringkøbing.

Siden 2020 medejer af Invita i Ringkøbing.

Gift med Ulla Birkmose, de har Alexander på 14 år og Josefine på 13 år.

Fritiden bliver brugt på oldboys fodbold, bøger, lystfiskeri, musik og male.

Han vil altid vinde, når han går på banen.

- Desværre oplever man jo efterhånden, at kroppen ikke altid vil det, som hovedet har forestillet sig sig, påpeger han.

Begejstringen for fodbold har Jesper Märcher Larsen givet videre til sine børn, Alexander og Josefine, der begge spiller i RIF.

Annonce

Fodbold skaffede læreplads

Jesper Märcher Larsen er uddannet på kontor hos Hjemmeværnsdistrikt Ikast, jobbet skulle hænge sammen med hans fodboldkarriere.

- Chefen var meget fodboldinteresseret. Jeg fik uddannelsen, men det passede slet ikke til mig at sidde på kontor, jeg havde for meget fut i røven, husker han tilbage.

Da han kom til Holstebro, fik han et job som lagermand hos Bilka.

- Vi var nogle stykker, som mødte tidligt for at tømme paller. Det blev hurtigt en konkurrence om at tømme pallerne hurtigst. Efter et stykke tid blev jeg lageransvarlig for bolig og isenkram. Det var fint nok, men så blev jeg også ansvarlig for belysning, der blandt omfattede at jeg skulle sætte lamper op, og jeg er altså ikke håndværker, forklarer Jesper Märcher Larsen.

Han steg dog i graderne og blev serviceleder i A-Z i Herning.

- Lige overfor lå Hvidevareland, hvor jeg blev hvidevaresælger og sigen butikschef. Så blev Hvidevareland købt af El-Gigantgen, fortæller han.

Han var varehuschef i Holstebro og i Herning frem til 2019.


Behandl kunder på samme måde som du vil behandle dine gæster, så kan det aldrig gå helt galt


- Jeg havde i flere år haft en drøm om at blive selvstændig og syntes, at der manglede en Skousen-butik i Ringkøbing. Vi var et par stykker, der tog fat i Peter Byskov, fordi vi kunne se en fordel i at få ham med. Han er kendt i området, er kendt for god service og støtter der lokale foreningsliv, og så viste det sig, at der er kort fra tanke til handling hos ham, siger Jesper Märcher Larsen.

Han er positiv overrasket over den lokale tilgang blandt de erhvervsdrivende.

- Folk i Ringkøbing støtter virkelig hinanden, har han oplevet.

Nu er der så åbnet en fælles Skousen og Invita- butik på 835 kvadratmeter i Ringkøbing-Centeret.

- Man har selvfølgelig nogle forhåbninger, men det går allerede meget bedre end forventet. Vi har allerede været nødt til at ansætte flere folk, fortæller Jesper Märcher Larsen.

Selvom han er medejer af hele butikken, så vil kunderne primært se ham i Skousen-delen.

- Jeg holder mig til det, jeg ved noget om, og det er hvidevarer. Vi har nogle dygtige håndværkere i køkkenafdelingen, så det skal jeg ikke blande mig i, siger han.

- Detailhandel for mig er et spørgsmål om at finde den bedste løsning til kunden. Det er sjældent den billigste og sjældent den dyreste - men det er næsten altid den, hvor kunden også er glad 6-12 mdr efter købet. Behandl kunder på samme måde som du vil behandle dine gæster, så kan det aldrig gå helt galt, siger Jesper Märcher Larsen med et smil.

Han har mange fritidsinteresser, men tid er en knap ressource, må han erkende.

- Bortset fra familien så lægger jeg al min kærlighed på butikken her. Den skal bare blive en succes, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce