Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Sommerferietid er spilletid: Prøv nogle nye spil nu du har tid

I sommerferien er der tid for alle i familien til at spille nogle spil. Spilbranchen har nomineret nogle spil i forskellige alderskategorier.
Annonce

Spil: 53 dommerfamilier har testet og nomineret 3 brætspil i kategorierne bedste børne-, familie- og voksenspil.

Der bliver spillet spil som aldrig før. Ikke mindst under Corona perioden har spil samlet og underholdt familierne, det er blevet trendy blandt unge at mødes omkring et spil, og salget af spil er steget markant.

53 udvalgte familier har været på en særlig mission – at finde frem til årets bedste børne-, familie- og voksenspil, som kåres af Legebranchen LEG med det formål at sætte fokus på nye, gode brætspil samt inspirere og vejlede danskerne, når de skal vælge deres næste spil.

Spillene er vurderet ud fra underholdningsværdi, involvering, originalitet, kvalitet, value for money, regler, og om spillene matcher producentens beskrivelser.

- Der er tæt løb om priserne i år, og vi kan konstatere, at de 55 tilmeldte spil generelt scorer højt hos de danske dommerfamilier”, siger sekretariatschef i Legebranchen – LEG, Betina Schiønning.

- Disse individuelle vurderinger er særdeles værdifulde for spilproducenterne i deres arbejde med at udvikle nuværende og nye brætspil, og kan således bidrage til endnu bedre spil til det danske marked, påpeger hun

De nominerede spil i 2020 er:

Annonce

Børnespil:

1. PRINCESS fra Games4U

2. SPOTLIGHT SLAM fra Tactic

3. SQUIRRELS GO NUTS fra Leikkien

Annonce

Familiespil:

1. RYD BORDET fra Upcoming Minds

2. GÆT fra Games4U

3. SECOND CHANCE fra Spilbræt.dk

Annonce

Voksenspil:

1. HELT BLANK fra Games4U

2. SKILLS fra Sky High Games

3. GRAVITY CHESS fra Gravity Board Games

Annonce

Nominerede BØRNESPIL 2020:

Princess - Games4U & Impulses

Prinsesserne er blevet kaldt tilbage til slottet til det årlige slotsbal. Men dragen har opdaget, at der er bal på slottet, og vil nu forsøge at spolere festen. Det vil prinsesserne for alt i verden undgå. Spillet går derfor ud på at få alle prinsesserne hjem til slottet, så de kan forhindre dragen i at ødelægge festen. Princesse er et nyt spændende eventyrspil, hvor spillerne skal klare opgaverne sammen. Red prinsesserne hjem til borgen uden at støde ind i den ildspruttende drage. I vinder eller taber sammen. Spillet lærer deltagerne om samar- bejde via simple regler og enkelte spilmekanismer. Anbefalet alder fra 5 år for 1-4 spillere.

Forventet salgspris: 129,95 DKK

Spotlight slam - Tactic

Sjovt og dynamisk scenespil for børn. En spiller optræder, mens de andre gætter. Når de andre gætter, hvad skuespilleren forestiller, skal de prøve at snuppe det rigtige kort på bordet med en slammer. Den hurtigste får kortet, og første spiller med 5 kort vinder spillet.

Forventet salgspris: 129,95 DKK

Smart Games Squirrels Go Nuts - Leikkien

Squirrels go nuts fra SmartGames er et super sjovt spil, hvor det gælder om for hvert egern, at få deres nødder ned i hullerne på spillepladen. Alder 6+.

Forventet salgspris: 149 DKK

Annonce

Nominerede FAMILIESPIL 2020:

Ryd Bordet - Upcoming Minds

En spiller læser ordet på kortet op, og så gælder det bare om at være hurtig til at snuppe de billedekort, der passer til det oplæste ord – FØR DE ANDRE SPILLERE – for det er alle mod alle! Ordet på kortet skal lede spillernes tanker hen på et eller flere af de billedkort der ligger på bordet, enten i form af at de har en direkte relation til ordet eller at det er noget man kan associere ordet med. Fra 7 år.

Forventet salgspris: 249 DKK

GÆT - Games4U

Med spillet GÆT kan hele familien konkurrere på underholdende vis om hvem, der har den bedste hukommelse og er bedst til at gætte. Spillet består af en række kort i 6 forskellige kategorier, hvor hvert kort har fem ledetråde og et svar. For den enkelte deltager gælder det om at gætte det rigtige svar med så få ledetråde som muligt. Jo færre ledetråde man bruger, jo flere felter må man rykke. Den der kommer hurtigst rundt på pladen, har vundet.

Forventet salgspris: 249,95 DKK

Second Chance - Spilbæt.dk

I Second Chance dyster mellem 2 og 6 spillere i at udfylde hver deres blok mest effektivt. Hver runde trækkes der et kort, som så hver spiller skal placere ved at tegne den på deres egen blok. Hvem er bedst til at få de Tetris-formede blokke til at passe og hvem har mindst tomrum på blokken, når spillet er forbi? Second Chance er et kreativt og afslappende spil, der er let at tage med på farten og giver en herlig tilfredsstillelse, når man lærer at “pakke” alle klodserne på en optimal måde. God træning inden rejsekufferten skal pakkes! Alder 8+.

Forventet salgspris 149 DKK

Annonce

Nominerede VOKSENSPIL 2020:

Helt Blank - Games4U & Impulses

Helt Blank er et party spil hvor det gælder om at forudse hvad de andre spillere tænker på. Skriv et ord som fuldfører frasen, match med hvad andre har skrevet og scor point for at vinde. Spillet går i sin enkelhed ud på at finde begyndelser eller endelser på i ord som der trækkes. Hver spiller noterer sit bud på en lille tavle og når alle har noteret, så sammen-lig-nes resultatet. Er der match mellem spillernes bud, så scorer disse point. Hvad tænker du? Og hvad tænker de andre? Find ud af det i spillet HELT BLANK? - et spil for 3-8 deltagere!

Forventet salgspris: 299,95 DKK

Quizzone SKILLS

Quizzone SKILLS er et anderledes quizspil, hvor der dystes på færdigheder (’skills’) frem for paratviden. Spillerne konkurrerer på tid om at løse små opgaver med ord, regnestykker, bogstaver, sangtekster, logik og meget mere. Det betyder, at SKILLS er meget intenst og virkelig sætter de små grå i bevægelse.

Pris: 249,95 DKK

Gravity Chess - Gravity Board Games

I Gravity Chess skal du søge at få mest muligt vægt placeret på din modstanders banehalvdel. Spillet spilles med seksten spillebrikker for hver person. Spillebrikkerne skal bevæge sig på brættet og søge at komme så langt frem på spillepladen som muligt. Dine spillebrikker kan slå en af din modstanders brikker ved at overtage det felt, hvorpå din modstanders brik står. Når du har slået en af din modstanders brikker, tages den ud af spillet og placeres uvilkårligt på et af de mørke-lilla felter bag din modstanders brikker, så du skaber din overvægt på brættet.

Alder 11+.

Forventet salgspris: 399 DKK

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce