Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Sommerhussalget er det bedste i 10 år - og priserne følger med

Flere danskere vil i de kommende år holde ferie i Danmark, derfor er der stor interesse for at købe sommerhus, siger ejendomsmægler Mikael Skaaning Sørensen fra Lokalbolig i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: April måned i år viste sig fra sin absolut bedste side og tog rekorden som den måned med flest solgte sommerhuse de seneste 10 år.

Hos LokalBolig i Ringkøbing står kunderne i kø til sommerhusene, i høj grad foranlediget af de lange udsigter til udenlandsrejser denne sommer. Sommerhussalget er steget med 311% siden 2011, og april i år har fasttømret stigningen med syvtommersøm. Ikke nok med at salget er steget med 41% siden samme måned sidste år, april måned i 2020 slog også rekorden for bedst sælgende måned overhovedet de seneste 10 år.

Hos LokalBolig i Ringkøbing har de bestemt også mærket denne eksplosion i sommerhussalget, og mens resten af landet har været lukket ned af Corona, har de haft rygende travlt. Til trods for at den vestjyske mægler først slog dørene op i oktober 2019, har de solgt 8 sommerhuse alene i april, og køberne står i kø for endnu flere.

- Til de fleste af de sommerhuse, vi har solgt, har vi faktisk haft flere interesserede købere. Vi kan næsten ikke følge med i alle de henvendelser, vi får fra danskere over hele landet, der gerne vil købe et sommerhus her ved vestkysten. Og umiddelbart ser det ikke ud til at vende lige foreløbigt. Jeg tror helt sikkert, at Corona-krisen har fået en del danskere til at søge ferie indenfor landets grænser i stedet for ud i verden, og den tendens tror jeg vil fortsætte de næste par år, om end ikke helt i så stor grad som lige nu, lyder det fra indehaver af LokalBolig i Ringkøbing, Mikael Skaaning Sørensen.

Han peger samtidig på, at renterne på boliglån fortsat er historisk lave, og derfor er sommerhusmarkedet specielt gunstigt for tiden.

Annonce

Stigende priser

I årene efter finanskrisen i 2009 faldt prisen pr. m2 efter mange år med stigende priser. Men nu ser det ud til, at ikke blot salgsraten er på vej op, men også priserne. Dog ikke med samme voldsomme kurve, som sås i 00’erne.

- Vi har set en stigning i priserne over hele landet de seneste par år, og denne udvikling kan vi også mærke i Ringkøbing og omegn. I modsætning til årene før finanskrisen, tyder det dog på at være en mere stabil og fornuftig stigning, hvor både sælgere og købere kan være med. Derfor står vi i dag med et sommerhusmarked, som kommer både sælger og køber til gode, forklarer Mikael Skaaning Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce