Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

SommerLæselyst – Konkurrence for elever i 1. til 5. klasse

Portrait of beautiful happy little girl reading red book lying on green grass in the summer park
Kan man læse med ørerne og alligevel være med i SommerLæselyst? Svaret er JA, for uanset om man læser fysiske bøger og e-bøger eller lytter til lydbøger og netlydbøger, som man finder på eReolen, eReolen GO!, så kan man være med i bibliotekernes store sommerkonkurrence.

Klumme: SommerLæselyst er efterhånden blevet en super hyggelig tradition, som børn i kommunens 1. til 5. klasser elsker at deltage i – så meget at lysten til at deltage gives videre fra ældre søskende til de mindste.

Læs og vind en fest

Alle børn der går i 1. til 5. klasse inden sommerferien inviteres til at deltage i læsekampagnen SommerLæselyst, som er arrangeret af Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne. Det er nemt at være med. Det handler nemlig helt enkelt bare om at læse så mange bøger som muligt i sin sommerferie.

Hver gang man har læst tre bøger, udfyldes en stemmeseddel, hvor børnene bliver bedt om at tildele bøgerne smileys. Stemmesedlen kan downloades på riskbib.dk eller hentes på det lokale bibliotek i Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Tarm og Hvide Sande.

De udfyldte stemmesedler afleveres på et af bibliotekerne i perioden 11. juni til 21. august. Hver stemmeseddel giver et lod i puljen om at kunne invitere en ven og en forældre med til en festlig eftermiddag på Videbæk Bibliotek fredag d. 10. september. Her er biblioteket vært med lidt godt til ganen, en spændende teaterforestilling samt et diplom og en boggave til vinderne. Vinderne får direkte besked og alt bliver naturligvis afviklet efter alle gældende corona-regler. Der vil blive udtrukket 25 vindere.

Annonce

Læs af lyst

Alle bøger tæller, så uanset om man er til fagbøger, tegneserier, kærlighed eller gys, så kan man deltage i konkurrencen.

Mangler børnene idéer til, hvad de kan læse, så kan man spørge sin lokale børnebibliotekar, der har fingeren på pulsen og kender de nyeste bøger og serier. Har man ikke en bibliotekar ved hånden, så er der hjælp at hente på buggi.dk. Her finder man gode bøger ved at klikke på emojis, der viser stemningen i bøgerne og på den måde bliver man inspireret og får vist bøger fra sit lokale bibliotek. Du finder også inspiration på bibliotekernes egen hjemmeside riskbib.dk.

På alle bibliotekerne står børnebibliotekarerne også klar til at tilbyde spændende sommerferiebøger til børnene uanset læseniveau.

Annonce

Alt vejr er læsevejr!

Uanset om det blæser en halv pelikan, regner, hagler eller solen stråler og temperaturen siger 30 grader, så er det læsevejr. Når man læser, er man i godt selskab og man kan leve sig ind i andre verdener, træffe personer man ellers ikke ville møde og dykke ned i de emner, som man elsker aller mest. Noget som kun bøgerne kan. Man bliver klogere samtidig med, at man har det sjovt.

Annonce

Biblioteket er for alle

Der findes ikke mange steder, hvor man kan komme lige så tit man vil uden at skulle have penge op ad lommen, have en særlig alder, en særlig interesse eller skulle yde noget til gengæld. Men sådan et helle er bibliotekerne. Det koster ikke noget, du må blive så længe du vil, der er dygtige biblioteksfolk, der gerne hjælper med at foreslå gode bøger og der er store chancer for at blive inspireret. Biblioteket er til for dig, så hjertelig velkommen!

Rigtig god SommerLæselyst til alle børn fra Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne!

Netop nu - de 10 mest populære:

Stine Pilgaard: Meter i sekundet

Jesper bugge Kold, Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib

Sara Blædel: Den tavse enke

Anders Agger: Kærlighed

Jesper Stein: Rampen

Jesper Wung-Sung: Kvinde set fra ryggen

Lise Ringhof: Det er de danske som flygter

Viveca Sten: Offermageren

Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara

Leonora Christina Skov: Hvis vi ikke taler om det

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce