Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne passer på dine fødder - er ny fodterapeut i Sundhedshuset

Susane Yde Hansen laver selv indlæg efter analyser af patienternes fødder. Kan patienterne ikke komme til hende, så pakker hun sine redskaber ned i en kuffert og tager ud til patienterne. Foto: peso
Alle burde passe bedre på deres fødder, de skal holde hele livet, påpeger Susanne Yde Hansen
Annonce

Ringkøbing: Vi er alt for dårlige til at passe på vores fødder. Vi putter dem i sko, der nogle gange er mere smarte end behagelige. Skoene trykker ind på fødderne og skaber hård hud og ligtorne. Andre har lidelser, der går ud over fødderne, diabetes, leddegigt, nedgroede negle, platfod, nedsunken forfod.

Derfor er der masser af arbejde for en fodterapeut, der kan fjerne den hårde hud og ligtorne, sætte bøjle på de nedgroede negle, hjælpe med indlæg til sko og meget mere.

Faktisk har så mange mennesker problemer med deres fødder, at der har været lange ventelister i Ringkøbing.

Den nyeste statsautoriserede fodterapeut i Ringkøbing er Susanne Yde Hansen, der startede 2. januar.

- Jeg har hidtil ikke haft et ydernummer, så mine patienter har ikke kunnet få tilskud via regionen . Nu var der et ledigt ydernummer i Ringkøbing, så derfor har jeg flyttet min klinik her til Sundhedshuset, hvor jeg er hjulpet godt i gang af mine to kollegaer, Karina Klausen og Lene Pedersen. De har haft mange patienter på venteliste, og nogle af dem har jeg så fået lov til at overtage, forklarer Susanne Yde Hansen.

Hun har hidtil haft en klinik på Bredgade i Thyborøn, som bliver lukket 1. februar. I stedet flytter hun sin klinik hjem til Gajsgårdsvej 5 i Harboøre.

- Indtil videre vil jeg være tre dage på klinikken i Ringkøbing, heraf en udedag, og så en dag i klinikken hjemme og en udedag for mine patienter fra Thyborøn, fortæller Susanne Yde Hansen.

Med voksne børn kan hun godt arbejde længe eller arbejde en lørdag, hvis der er behov for det.

Susanne Yde Hansen

Ejer Susannes Klinik for Fodterapi.

53 år.

Stammer fra Thisted, bor i Harboøre.

Gift med fisker Alfred Fisker Hansen, de har tre børn, Peter, Linette og Lasse samt barnebarn nr.2 på vej.

Har arbejdet som SOSU-assistent i Lemvig Hjemmepleje.

Uddannet statsautoriseret fodterapeut på skolen i Randers.

Uddannelsen tager 1,5 år.

Har haft klinik i Thyborøn, som lukker 1. februar

Har nu fået et ydernummer i Ringkøbing-Skjern og har åbnet klinik på Sundhedshuset i Ringkøbing.

Her vil hun være tre dage om ugen, mandag-onsdag, torsdag-fredag vil hun arbejde fra hjemmet på Gajsgårdsvej 5 i Harboøre, hvor hun har indrettet klinik.

Annonce

Investere i egen uddannelse

Hun er uddannet som SOSU-assistent og har i flere år arbejdet hos hjemmeplejen i Lemvig Kommune.

- Det var der, jeg fik interessen for fødder, fordi mange af de ældre har problemer med deres fødder, siger Susanne Yde Hansen.

Hun gik derfor i gang med uddannelsen til statsautoriseret fodterapeut, der tager 1,5 år.

- Det betød, at jeg flyttede på kollegium og kom på SU, men jeg så det som en investering i mig selv. Det er en meget koncentreret uddannelse, fortæller Susanne Yde Hansen.

Annonce

Ud til patienterne

Susanne Yde Hansen har ofte to udedage, hvor hun besøger sine patienter.

- Mange kan jo ikke selv komme til fodterapeut, så derfor kører jeg ud til dem. Det kan være folk, der ikke er så mobile. De bor på plejehjem eller i beskyttede boliger.

Så pakker hun sine redskaber ned i en kuffert, sætter den på en trolleyvogn og kører ud til folk.

Det giver selvfølgelig ikke de samme optimale arbejdsstillinger for mig, men patienterne er glade for, at jeg kan komme ud til dem, påpeger Susanne Yde Hansen.

Susannes Klinik for fodterapi holder til på Sundhedshuset i Ringkøbing, hvor der er to andre fodterapeuter. Foto: peso
Annonce

Gode råd

Det er ikke bare ældre, der har problemer med deres fødder. Også mange unge oplever problemer.

- Nogle kan have problemer med nedgroede negle, hård hud, ligtorne eller fodvorter, fortæller Susanne Yde Hansen.

Folk vælger ofte fodtøj efter mode fremfor efter fødderne. Sko skal være brede nok ved forfoden, have en høj tåkappe, have en fast hælkappe, være fastspændt på fødder med snøre eller velcro samt have en god stødabsorbering i sålerne.

Trægulve og klinkegulve kan være hårde for bare fødder

- Mange får problemer på grund af platfod eller nedsunken forfod og skal have specielle indlæg. Det kan også være folk, der får hælspore. Folk er aktive langt op i livet, så måske skal de have indlæg i deres fritidssko eller golfsko. Jeg laver selv indlæg ud fra en fodscanner, der viser tryk og gangafvikling, samt meget mere. Derefter skærer og sliber jeg indlæggene, forklarer Susanne Yde Hansen.

På Sundhedshuset er de tre fodterapeuter ved at lave et fælles værksted.

Annonce

Forskel på fodterapeuter

Susanne Yde Hansen har taget den statsautoriserede uddannelse som fodterapeut, en meget koncentreret uddannelse, der tager 1,5 år.

-. Autorisationen er et kvalitetsstempel statsautoriserede fodterapeuter har. Vi skal leve op til en rækker krav, blandt andet om hygiejne. Vi skal også føre en journal for alle vores patienter, påpeger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce