Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Uddeler er tålmodig: Dagli'Brugsens nybyggeri bliver sikkert først i 2022

Jimmi Fyrsterling har siden april 2019 stået i spidsen for Dagli'Brugsen i Kloster. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Holmsland Brugsforening har et stort ønske om at bygge et topmoderne supermarked tæt på Søndervig Landevej, og uddeleren i Kloster er sikker på, at det bliver en realitet.
Annonce

Kloster: Et nyt supermarked til en anlægspris på mellem 15 og 20 millioner kroner. Det er, hvad de drømmer om i Holmsland Brugsforening, der gerne ser den 108 år gamle butik i hjertet af Kloster flyttet ud til Søndervig Landevej.

- Vi er helt sikre på, at det nok skal lykkes. Men det bliver ikke i år og nok heller ikke næste år. Vi har budgetteret med, at vi kan åbne den nye forretning i 2022, siger Jimmi Fyrsterling, der har ansvaret for den daglige drift af Dagli'Brugsen i Kloster.

I juni var uddeleren og medlemmer af bestyrelsen i brugsforeningen inviteret til møde hos Ringkøbing-Skjern Kommune, og ifølge Jimmi Fyrsterling er der politisk opbakning til byggeprojektet i landsbyen:

- De har travlt i kommunens planafdeling - blandt andet med Lalandia og projekter i andre landsbyer, men vi skal nok få lov til at bygge. Vi er godt klar over, at det er en lang proces. Det vigtigste for os er, at kommunen vil støtte op, tilføjer Jimmi Fyrsterling.

Annonce

Kunder bakker godt op

Det kommende Lalandia-feriecenter i Søndervig med omkring 500 huse og Nordeuropas største vandland kan givetvis trække flere kunder til Dagli'Brugsen, hvis butikken ligger tæt på landevejen mellem kysten og Ringkøbing.

Det er den samme vej, der skal bruges, hvis turister i Søndervig-området vil besøge oplevelsescentret Naturkraft, hvor målet er at tiltrække 280.000 gæster årligt.


Det er klart, at vi vil så langt op mod landevejen som muligt.

Jimmi Fyrsterling, brugsuddeler i Kloster


Brugsen har dog en hurdle på vejen, da tilladelsen til at bygge nyt er betinget af, at der bliver udarbejdet en ny lokalplan, som gør det muligt at drive detailhandel i det pågældende område lidt uden for byskiltet.

- Det er klart, at vi vil så langt op mod landevejen som muligt, siger Jimmi Fyrsterling.

Nu og her glæder uddeleren sig over, at Dagli'Brugsen har klaret sig godt gennem de seneste godt fire måneder, hvor frygten for spredning af coronavirus ellers har været hård ved mange brancher:

- Vi har oplevet stor fremgang. Vi kan mærke, at mange mennesker har gået hjemme, og at mange har handlet lokalt. Nogle har måske ønsket at undgå de større butikker inde i Ringkøbing, siger Jimmi Fyrsterling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Ugeavisen Ringkøbing

René Lagoni har været en af hovedkræfterne bag surf-eventyret på Ringkøbing Fjord. Han fik gjort en forretning ud af sin hobby.

Annonce