Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Ved du hvilken strøm, der kommer ud af dine stikkontakter?

RAH sørger her i området for, at strømmen kommer frem til kunderne, kunderne kan så købe strømmen hos forskellige selskaber, blandt andre Goenergi, forklarer økonomi- og udviklingsdirektør Søren Mortensen. Foto: peso
Strømmen i vores stikkontakter kommer fra RAH. Hvem vi køber strømmen af, kan vi selv vælge, for eksempel Goenergi.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Vi er ikke de billigste, vi er heller ikke de dyreste, men vi vil gerne være det bedste.

Det fortæller økonomi- og udviklingschef Søren Mortensen fra el-handelsselskabet Goenergi.

Indtil 2018 hed selskabet RAH Elhandel og udsprang af forsyningsselskabet RAH (Ringkøbing amts Højspænding).

I gamle dage stod RAH både for kablerne og strømmen, der kom ud af stikkontakterne. Nu står RAH kun for kablerne og master, mens Goenergi står for strømmen.

- Lidt på samme måde som Banedanmark står for driften skinnerne, mens det er DSB, der sælger billetterne, forklarer Søren Mortensen.

I 2016 blev handlen med el liberaliseret, så alle nu kan sælge strøm. Net-selskaberne har ansvaret for driften af el-nettet i hver deres område, altså at sørge for, at strømmen når frem til alle modtagere, men kunderne kan selv bestemme, hvem de vil købe strømmen af.

Mange forbrugere er blevet ringet op af sælgere, der har et godt tilbud.

- Når sælgerne siger, at folk kan spare 25 procent på deres elregning, så er det meget sjældent, at det passer. Langt den største del af el-regningen er transport-tariffer og afgifter med mere til staten. Så kun omkring 15-20 procent af regningen er selve strømprisen. Vil forbrugerne have en mindre el-regning, så vil det mest virkningsfulde være at sætte forbruget ned, for så sparer de også transporttariffer og statsafgifter, påpeger Søren Mortensen.

Forbrugerne kan gå ind på hjemmesiden elpris.dk og se de forskellige selskabers tilbud, også Goenergis seks forskellige produkter.

Goenergi

Elhandelsselskabet Goenergi er ejet af RAH i Ringkøbing, MES i Brande og Thy-Mors Energi med kontorer i Nykøbing Mors og Thisted. Ejerandelen er henholdsvis 40, 20 og 40 procent.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Ugeavisen Ringkøbing

René Lagoni har været en af hovedkræfterne bag surf-eventyret på Ringkøbing Fjord. Han fik gjort en forretning ud af sin hobby.

Annonce