Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Vi skal virkelig være på stikkerne mod OKS

RIF efterår 2020. Foto: Henrik Olesen
RIFs unge spillere løber på banen mod OKS i den første kamp i Danmarksserien på søndag.  - Vi går efter alle tre point. Det betyder meget at komme godt i gang, siger træner Claus Christiansen.
Annonce

Ringkøbing: Vi har været der før. For fem år siden gjaldt det også nedrykning til danmarksserien, og selv om det dengang først blev afgjort dramatisk i det 7. tillægsminut i allersidste kamp, og vi sammenligneligt denne gang har haft længere tid til at forberede os på det, så gør det lige ondt. Og lige besværligt. Nu er vi en amatørklub uden kontrakt-muligheder, og det gør det noget vanskeligere at sammensætte en konkurrencedygtig trup.

Men så må vi bygge op fra bunden igen primært på egne talenter - unge spillere som Lauge, Johan, Lau, Pau, Pindholt, Elliot, Bonde, Tobias og Abildgaard får nu chancen godt støttet af flere rutinerede spillere, der heldigvis har valgt at fortsætte.


Vi har trænet hårdt og er konditionelt ved at være klar til 90 minutter på max power, så jeg glæder mig til den første kamp.

Claus Christiansen, Rif-træner


- Desværre er tre af de unge langtidsskadet sammen med Thomsen, men kan vi ellers stille i stærkeste udgave med de resterende, ser det fornuftigt ud, vurderer træner Claus Christiansen. - Vi har trænet hårdt og er konditionelt ved at være klar til 90 minutter på max power, så jeg glæder mig til den første kamp, siger Claus Christiansen.

Træningskampene har ikke indikeret nogen resultatmæssigt omvæltning fra sidste sæson, men det kan sagtens tilskrives den hårde fysiske opstart cheftræneren har udsat sine spillere for. Vi skal til gengæld hurtig have nogle sejre på kontoen, så vi selvtillidsmæssigt kan rejse os fra en mager sidste sæson med kun tre sejre i alt. Det vil betyde alt og især for de mange unge spillere.

Men der vil komme bump på vejen. Godt belært af sidste nedrykning til Danmarksserien, hvor vi faktisk i den første sæson var tæt på de sidste pladser, inden vi året efter returnerede til 2. division. Der bliver spillet god fodbold i Danmarksserien, og de fleste modstandere er ekstra opsatte mod en nedrykker, så der skal virkelig præsteres fra dag et, hvis vi vil spille med i den gode ende af rækken.

Også mod OKS. Holdet lå ganske vist lavt i tabellen, inden coronaen ramte i foråret, og alle kampe i Danmarksserien blev aflyst på nær oprykningskampe, så for fynboerne er det faktisk første turneringskamp i ni måneder!

- OKS er et fint hold med mange gode spillere, og de har en ambition om stor boldbesiddelse og ligger gerne tryk på modstanderne gennem fine opspils kombinationer, så vi skal virkelig være på stikkerne med god opbakning til hinanden, siger Claus Christiansen.

- Men vi er også på hjemmebane og vil rigtig gerne vise os frem med den bedste udgave af os selv, så vi går efter alle tre point. Det betyder meget at komme godt i gang, siger Claus Christiansen.

Så kom og støt de unge knægte, når Green Arena åbner portene for første turneringskamp - velkommen til OKS, tilskuere og dommertrio!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce