Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Vikarbureau er vilde med, at studenter holder sabbatår

Afdelingschef hos vikarbureauet JKS I Ringkøbing, Anette Skyttegård, er glad for, at de nye studenter vælger at holde et sabbatår, for mange af dem melder sig hos JKS. Arkivfoto Jørgen Kirk
JKS holder oplæg på uddannelsesinstitutioner - vores kunder er galde for studenter
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hos det Ringkøbing-baserede vikarbureau JKS kan man godt mærke, at mange studenter holder et eller flere sabbatår.

- I øjeblikket har vi nok 70 gymnasie-elever i vores system, ikke bare 3. G'ere, men også 1. og 2. G'ere, der gerne vil have arbejde i sommerferien. 30-40 af dem regner nok med at holde sabbatår, fortæller afdelingschef Annette Skyttegaard.

Hun har her i foråret været rundt på uddannelsesinstitutionerne for at fortælle om mulighederne for vikar-arbejde.

- Vi har også været meget offensive på Facebook og bruger så vores netværk blandt de unge til at skaffe nye vikarer. Vi har også holdt oplysningsmøder på vores kontor i Ringkøbing og på Innovest i Skjern, fortæller Annette Skyttegaard.

Annonce

Vikarer i en periode

Mange unge bruger vikarbureauet til at tjene penge til udlandsrejser eller højskoleophold.

- De starter med at tjene nogle penge, så er der ude at rejse i en periode. Når de så kommer hjem, starter de hos os igen, tjener flere penge, tager på højskole, kommer tilbage og tjener flere penge, inden de går i gang med uddannelsen. Nogle bliver så henvist til vores afdeling i uddannelsesbyerne, forklarer Anette Skyttegaard.

Det er især industrien, specielt fødevareindustrien, der får vikarer fra JKS.

- Det er pakkejob, småmontage og osteskæring. Vikarerne kommer ud på arbejdspladserne og får samme grundløn som de fastansatte, så de kan godt tjene gode penge, påpeger Anette Skyttegaard.

JKS garanterer ikke sine vikarer fuldtidsjob.

- Nogle har haft fritidsjob, som de beholder efter studentereksamen og så supplerer de op med vikararbejde hos os. Er de gode, så efterspørger virksomhederne dem jo igen og igen. Nogle bliver også fastansat i virksomheden. Andre finder selv fuldtidsjob udenom os, for eksempel i børnehaver, siger Anette Skyttegaard.

Ifølge hende er virksomhederne glade for at få studerende ud som vikarer.

- De unge er engagerede, innovative, har drive og er hurtige til at lære. De er også gode til at hjælpe hinanden. I mange jobs er det nødvendigt at have adgang til en bil, der er de gode til at lave kørselsordninger med hinanden, påpeger hun.

De to første uger efter dimission må JKS sige nej til kunder, der efterspørger studentervikarer.

- Da er der ingen af dem, der kan tage arbejde, de fester, siger Anette Skyttegaard med et smil.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce