Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Vintersolen er også skarp i Ringkøbing

Selv i vintermånederne kan solens UV-stråler give udfordringer, og i værste fald langsigtede skader på synet, og derfor er det vigtigt også at beskytte sine øjne i de kolde måneder, siger Hanne Kobborg. Pressefoto
Optikere hører til de butikker, der må holde åbent. Derfor er Kobborg Optik klar til at sælge solbriller, der beskytter med vinterens stærke sol.

Ringkøbing: Ligesom i de fleste andre danske byer nyder ringkøbingensere godt af det flotte vintervejr, og mange bruger sandsynligvis fritiden ude i den friske luft.

I så fald kan man med fordel tage et par solbriller med på turen, lyder rådet fra Hanne Kobborg fra Kobborg Optik. Vintersolen er nemlig stærk, og samtidig reflekterer sne - når den er her - hele 85 procent af dens stråler. Kobborg Optik har åbent og hjælper gerne med solbrilleråd og -vejledning.

For mange står solbrillerne nok ikke øverst på prioriteringslisten, når de gør sig klar til en frisk tur ud i det flotte vintervejr. Men faktisk bør solbrillerne ligge helt oppe på linje med vanter, hue, halstørklæde og andet praktisk udstyr, der beskytter kroppen, mener Hanne Kobborg.

Annonce

Solen snyder

- Februar måneds lave sol virker måske svag og ufarlig, men det snyder! Særligt når du er i områder med sne, fordi den kridhvide sne reflekterer hele 85 pct. af solstrålerne. Selv i vintermånederne kan solens UV-stråler give udfordringer, og i værste fald langsigtede skader på synet, og derfor er det vigtigt også at beskytte sine øjne i de kolde måneder, siger hun.


Det gælder i øvrigt for hele familien. Børns øjne er meget sensitive og har brug for god beskyttelse mod farlige UV-stråler. Jo tidligere et barn begynder at bruge solbriller, jo bedre er chancerne for at undgå diverse komplikationer senere i livet.

Hanne Kobborg


- Det gælder i øvrigt for hele familien. Børns øjne er meget sensitive og har brug for god beskyttelse mod farlige UV-stråler. Jo tidligere et barn begynder at bruge solbriller, jo bedre er chancerne for at undgå diverse komplikationer senere i livet, siger Hanne Kobborg, som anbefaler, at man altid tager solbrillerne med ud i vintervejret - også når det er gråvejr.

Annonce

Se skarpt - også i skarp sol

Når vinteren som nu er gavmild med solstrålerne, vil mange brillebrugere ifølge Hanne Kobborg have stor glæde af et par solbriller med styrke.

- Den mest åbenlyse fordel er, at man kan se skarpt med solbrillerne på, uden at skulle skifte mellem sine almindelige solbriller og brillerne. Det er for eksempel også rart at kunne sætte sig bag rattet og se skarpt uden at blive generet af at få lav sol i øjnene. Derudover beskytter solbriller også øjnene og den sarte hud omkring dem mod UV-strålerne, forklarer hun.

Annonce

Holder åbent

Selvom bybilledet i Ringkøbing stadig er stærkt præget af corona-nedlukninger, er der fortsat enkelte butikker, der kan holde åbent, heriblandt optikere.

- Modsat hvad mange tror, holder vi åbent og står klar til at tage imod i butikken. Så kom endelig forbi, lyder invitationen fra Hanne Kobborg, der har masser af flotte solbriller på hylderne og byder på kyndig vejledning og udmåling af både almindelige briller og solbriller.

- Sikkerheden har vi naturligvis helt styr på. Vi følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer og bruger maske eller visir. Vi rengør desuden alt udstyr og inventar hver gang det har været i brug, så du trygt kan besøge butikken, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce