Annonce
Ugeavisen Struer

10 års jubilæum med julerier i galleri, antik-butik og bagbutik

Karin Toftgaard åbnede Galleri Lindtorp i aftægtsafdelingen i det gamle stuehus i 2004. Foto: A.P. Christensen
Karin Toftgaard inviterer til hyggelig start på juletiden på Galleri Lindtorp - et arrangement, der involverer flere familiemedlemmer
Annonce

LINDE: Fra og med den 22. november er der pyntet op til jul i Galleri Lindtorp, der ligger et stykke ud på landet ved Linde. Og igen i år skydes juletiden igang med et helt særligt arrangement fredag den 22. november i form af en Open by Night fra kl. 18 til kl. 22, hvor der er åbent i både galleriet, antik-butikken og bagbutikken. Julerierne fortsætter lørdag den 23. november samt de efterfølgende søndage til og med den 29. december.

Det er Karin Toftgaard, der driver Galleri Lindtorp og har gjort det siden 2004, hvor galleriet åbnede i den ene ende af stuehuset på gården Lindtorp - et stuehus, der er opført i 1886.

- Som barn var jeg altid optaget af at tegne og male, og den interesse genoptog jeg som 40-årig. Jeg fik nemlig en pakke akvarelfarver af min mand Ebbe i fødselsdagsgave, fortæller 63-årige Karin Toftgaard, der stammer fra Mors.

Netop akvarellerne fylder meget i galleriet, og inspirationen hentes ofte i naturen - og en del af motiverne stammer fra nogle af de mange cykelture, som Karin tager både i lokalområdet, men også et par gange om året op til fritidshuset i Flade på Mors. På cykelturene tager hun mange billeder, der så senere omsættes til for eksempel akvareller.

- Tidligere har jeg mest arbejdet med blyant og kul, men de seneste 23 år næsten udelukkende med akvarel. Jeg har deltaget i nogle få kurser, men er ellers selvlært, fortæller Karin Toftgaard, der for nylig er gået på efterløn fra jobbet som sekretær hos en ergo- og fysioterapeut i Aulum.

- Jeg er jo også landmandskone, underviser i akvarelmaling og laver udstillinger forskellige steder i løbet af året. I det hele taget er jeg interesseret i mange ting på det kreative område, så selv om jeg ikke er helt ung længere, så har jeg altid gang i flere projekter. Til gengæld ser jeg så aldrig fjernsyn, men bruger gerne aftenerne på at læse eller på at lave håndarbejde, siger Karin Toftgaard med et smil.

Antikbutikken kom til i 2010 i gårdens gamle hestestald. Foto: A.P. Christensen
Annonce

Antikbutik i den gamle hestestald

I 2010 blev den gamle hestestald - gårdens ældste længe - totalt renoveret og indrettet til antikbutik - og det er en interesse, som Karin deler med sin mand.

- Vi har da altid traileren med på vores ture, for det kunne da være, at vi finder noget interessant i form af gode loppefund, lyder det ikke uden lune fra 66-årige Ebbe Toftgaard.

Han er tredje generation på gården Lindtorp, hvis historie kan føres tilbage til 1500-tallet. Ebbe overtog gården som ganske ung, idet faderen døde som 57-årig, da Ebbe blot var 23 år.

Gården Lindtorp har en noget omskiftelig tilværelse med mange forskellige ejere gennem tiderne. I dag hører der omkring 180 tønder land til gården, hvor der årligt produceres cirka 5.000 slagtesvin. Derudover drives gården med planteavl og lidt kartoffelavl.

- Vi forsøger at trappe lidt ned med landbruget for at give plads til andre aktiviteter, men det er nu ikke så let, mener Karin, der ikke lægger skjul på, at opbakningen fra gemalen til de kreative gøremål altid har været i top og vigtig for at føre drømmen ud i livet.

- Jeg har ikke et sekund fortrudt at åbne galleriet og senere antikbutikken, og Ebbes rolige gemyt har været værdifuldt i mange sammenhænge, siger Karin Toftgaard.

Annonce

Hyggeligt samvær og inspiration til juletiden

Når der holdes Open by Night på Galleri Lindtorp fredag den 22. november, sker det både med muligheder for at købe juleting i galleriet, antikbutikken eller bagbutikken, men det er også en aften, hvor det gode humør og glæden ved samværet er i højsædet.

- Det er efterhånden en tradition, at flere familiemedlemmer er involveret i arrangementet. Kusine Birthe og svigerinde Edith udstiller flotte juleting, og Edith sørger også for de hjemmebagte småkager, mens Ebbe og svoger Flemming bestyrer bagbutikken med salg af juleneg, kartofler af forskellig slags, gran, dekorationer og kranse. Og i antikbutikken er der som altid masser af sjove og spændende ting, oplyser Karin Toftgaard.

Det er også i antikbutikken, at gæsterne får serveret kaffen i Madam Blå-kanderne, der i dagens anledning står på det gamle støbejernskomfur.

- Det er altså en rigtig sjov aften - fyldt med gensynsglæde og gode historier. Det er altid sjovt at mødes med både gengangere og nye gæster, og ofte bliver der fortalt mange anekdoter om hændelser for år tilbage. Og arrangementet holder vi altid ti dage før første søndag i advent. Så er juletravlheden nemlig ikke helt startet endnu, siger Karin Toftgaard.

Bagbutikken på Lindtorp har kun åbent i julemåneden. Foto: A.P. Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce