Annonce
Ugeavisen Struer

16-årige Mathilde vandt DM i Tegning

Mathilde Billeskov Jansen fra Venø Efterskole har vundet DM med denne tegning. Foto: Venø Efterskole
- En fabelagtig smuk komposition og tegneteknisk er det en af de absolut allerbedste tegninger, der er sendt ind i år, lyder det fra dommerpanelet.

Venø: Mathilde Billeskov Jansen, der til daglig går på kunstlinjen på Venø Efterskole, fik forleden lidt kunstnerisk stjernestøv til at drysse ned over Venø.

Det skriver efterskolen i en pressemeddelelse.

16-årige Mathilde vandt DM i Tegning, og ud over hæder og ros præmieres hendes værk med en plads på en kommende udstilling på Horsens Kunstmuseum.

Annonce

Konkurrencen, der er udskrevet af Horsens Billedskole, henvender sig til unge med kreative lyster og talenter, og der dystes inden for flere forskellige dimensioner af tegnekunsten.


Vi blev meget fascineret af den enkle fortælling om den sidste i kuldet, der kommer hjem. Her hjulpet af menneskets hånd.

Jannik Broz, , dommer og billedskoleleder


Mathilde Billeskov Jansen vandt i kategorien "Tegn en illustration" for aldersgruppen 9-17 år.

Tegningen skulle være på et hvidt A4-papir, kun sorte tuschpenne var tilladt og kun i to forskellige tykkelser.

Endelig skulle tegningen illustrere det universelle citat fra den britiske forfatter A. A. Milnes ligeså universelt elskede bamsebjørn, Peter Plys:

"Nogle gange er det de mindste ting, der fylder mest i hjertet".

Sammenholdet, vi savner

Mathilde Billeskov Jansens tegning viser det nederste af en hånd, der på en fuldfarvet sort baggrund holder en hvid mus i halen.

I nedre del af billedet ligger seks andre mus i en klynge, der har form som et hjerte. Hånden enten løfter den livagtige, næsten dinglende mus, eller lægger den ned til gruppen under den.

Fortolkningen er op til beskueren, og det var i særdeleshed den sidste udlægning, som dommerne hæftede sig ved, fremgår det af deres begrundelse.

- Vi blev meget fascineret af den enkle fortælling om den sidste i kuldet, der kommer hjem. Her hjulpet af menneskets hånd, lød det fra billedskolens leder, Jannik Broz:

- Sammenholdet, vi savner det alle sammen. En fabelagtig smuk komposition og tegneteknisk er det en af de absolut allerbedste tegninger, der er sendt ind i år.

Der er god grund til at være stolte og vifte lidt med fanen på Venø Efterskole lige nu. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Mathilde Billeskov Jansen, som kommer fra Lystrup ved Aarhus, glæder sig nu over udsigten til at optræde på en etableret udstilling.

- Det bliver da rigtig sjovt. Jeg glæder mig også meget til at se alle de andre værker og se, hvordan andre har ladet sig inspirere af oplægget, siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

De forsvundne kulturhuse

Annonce