Annonce
Ugeavisen Struer

29-årig varetægtsfængslet - sigtet for at sætte ild til sin lejlighed

Sådan så der ud på Nordvestvej i Struer torsdag morgen. Foto: Morten Stricker
Det foregik bag lukkede døre, da den mand, som torsdag morgen blev anholdt i Struer efter en større politiaktion, blev fremstillet i grundlovsforhør.
Annonce

Holstebro: Torsdag eftermiddag blev en 29-årig mand fra Struer fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro.

Det skete lige lidt efter klokken 14. Seks timer tidligere var han blevet anholdt i forbindelse med en større politiaktion på og omkring Nordvestvej i Struer.

Her var både politi, brandvæsen og ambulancereddere talstærkt til stede, gaden var spærret af, betjente stod i dækning bag husmure, og beboere var blevet evakueret.

Underboen til den 29-årige fortalte, at han havde kunnet lugte røg i opgangen, da han forlod sit hjem tidligt torsdag morgen.

Da sigtelsen blev læst op ved grundlovsforhørets start, lød den da også på, at den 29-årige skulle have sat ild flere steder i sin lejlighed med flere materielle skader til følge.

Annonce

Kærede på stedet

Herefter anmodede anklagemyndigheden om dørlukning af hensyn til den 29-åriges personlige forhold og af hensyn til den videre efterforskning.

Den anmodning efterkom retten.

Inden da nåede anklager i sagen Iben Bøttker i forbindelse med oplæsningen af sigtelsen at fortælle, at ildspåsættelserne skulle være sket kort før klokken syv torsdag morgen.

Den 29-årige kunne sammen med sin forsvarer erklære sig ikke skyldig i sigtelsen mod ham.

Grundlovsforhøret endte med, at manden blev varetægtsfængslet frem til 1. juli, hvilket han kærede på stedet.

Paragraf 181 i straffeloven, som sigtelsen mod den 29-årige omhandler, har en straframme op til seks år stigende til ti år, hvis der foreligger særligt skærpende omstændigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce