Annonce
Ugeavisen Struer

41-årig kvinde anholdt - politiet mener, der er tale om bedrageri i stort omfang

Politiet kunne tirsdag formiddag anholde en 41-årig kvinde i Struer, som ordensmagten havde ledt efter en del tid. Arkivfoto: Morten Stricker.
En efterlysning tirsdag morgen gav lynhurtigt resultat for Midt- og Vestjyllands Politi.
Annonce

Struer: Midt- og Vestjyllands Politi kunne tirsdag formiddag anholde en 41-årig kvinde i Struer, som ifølge ordensmagten havde gemt sig hos en bekendt.

Den 41-årige kvinde, som selv kommer fra Skive-området, var tidligere på tirsdagen blevet efterlyst af politiet. En efterlysning, som altså hurtigt gav resultat.

Kvinden er nu ifølge Christian Toftemark, der er efterforskningsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, sigtet for det, politiet kalder samhandelsbedrageri.

Kort fortalt går det ud på, at man via platforme på nettet som eksempelvis Den Blå Avis og Facebook sælger ting, man så aldrig sender til køberen, selv om der er betalt for varen.

- Det er den mest kendte måde at berige sig på i øjeblikket, hvad angår antal sager, forklarer Christian Toftemark.

Han har endnu ikke en samlet opgørelse over, hvor mange sager politiet ender med at mene, den nu anholdte kvinde står bag.

- Sagerne kommer ind løbende lige nu, men et forsigtigt skøn vil være i omegnen af 70 til 80 sager, og det svinger fra nogle få hundrede kroner til et par tusinde, siger Christian Toftemark.

Annonce

Erkender nogle forhold

Han oplyser videre, at politiet de seneste ti dage har været på udkig efter kvinden, som ifølge efterforskningslederen tidligere er dømt for lignende kriminalitet.

Ordensmagten mener, at der er forurettede i den konkrete sag i hele landet, og derfor kan der være en forsinkelse i processen, da folk anmelder sagerne til deres lokale politi.

- Vi forventer, at antallet af sager vil stige de næste 14 dage, fortæller Christian Toftemark.

Han kan dertil oplyse, at den 41-årige kvinde overfor politiet har erkendt de forhold, hun er blevet sigtet for. Der er tale om en mindre andel af sagerne.

De resterende vil der blive samlet op på, lyder det fra efterforskningslederen.


Det er den mest kendte måde at berige sig på i øjeblikket, hvad angår antal sager.

Christian Toftemark, efterforskningsleder, Midt- og Vestjyllands Politi


Den 41-årige kvinde blev tirsdag varetægtsfængslet frem til 15. december. En afgørelse, som ifølge lokalpolitiet i Holstebro blev kæret.

Konkret mener politiet, at kvinden har solgt alt lige fra bildele over designerlamper til legetøj og altså modtaget penge for det, men aldrig sendt varerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce