Annonce
Ugeavisen Struer

70-årige Gerda Garn kan nu fejre 1 års jubilæum: - Jeg har haft rigtig, rigtig, rigtig travlt

Der er bestemt nok at lave for Gerda "Garn" Henriksen, som for nu snart et år siden vendte tilbage som selvstændig med garn på hylderne. Foto: Johan Gadegaard
Overskriften lyver faktisk lidt, for Gerda "Garn" Henriksen har alt i alt haft butik i nu 45 år, men sidste år valgte hun at vende tilbage efter nogle års pause
Annonce

Struer: - Butikken hedder bare Gerda Garn, og det har den altid heddet i de 45 år, jeg har haft den.

70-årige Gerda "Garn" Henriksen er efterhånden det, man vist godt kan kalde lidt af en institution i Struers handelsliv.


Jeg kunne sagtens være stoppet dengang, men det havde jeg slet ikke lyst til.

Gerda "Garn" Henriksen, butiksindehaver


Men fredag den 2. oktober kan hun også fejre 1 års jubilæum med sin nuværende butik i Østergade i Struer.

- Jeg kan jo ikke selv sige, at det har været en kæmpe succes, men det har været glædeligt at opleve så mange kunder, som er så glade for at strikke og vender tilbage til en.

Gerda "Garn" Henriksens historik i det pulserende butiksliv vender vi lige tilbage til og dvæler endnu en stund ved nutiden.

- Jeg ved, at der er mange, som køber garn på nettet, men folk kommer alligevel her og siger; "Ej, vi vil meget hellere lige ind og mærke på garnet".

Garnet går - lidt populært sagt - som varmt brød hos Gerda lige nu.

- Jeg har haft travlt. Jeg har haft rigtig, rigtig, rigtig travlt.

Annonce

Strikkedamerne

Kunderne er lokale, men de kommer også fra Harboøre, Thyborøn, Ulfborg, Bøvlingbjerg, Skive og sågar Holstebro.

I den lille butik i Struer kan man ud over garn erhverve sig strikkepinde og andet tilbehør til strik, og så kan man ikke mindst få gode råd og decideret rådgivning.

Derudover har Gerda "Garn" Henriksen nogle "strikkedamer", som hun kalder dem, der kan strikke på bestilling eller færdiggøre ting, hvis man nu selv er kørt sur i det.

- Jeg har også solgt tasker og skindjakker, men det har jeg lige så stille droppet igen, fordi der var så stort et behov for mere garn, fortæller Gerda "Garn" Henriksen:

- Butikken er jo ikke så stor - jeg har altid haft tre gange så meget lagerplads - så jeg er nødt til at bestille varer hjem hver eneste mandag morgen.

Og så til historikken, som tidligere lovet.

Gerda "Garn" Henriksen startede sin første butik - oppe i Vestergade overfor Kop & Kande - som 20-årig. Det er med andre ord et halvt århundrede siden.

- Jeg havde været i Garnexperten i Holstebro i nogle år, men vi flyttede til Struer, og så ville jeg have en garnforretning i Struer.

Annonce

Flyttede til Paris

Siden dengang har Gerda "Garn" Henriksen haft butik flere steder i byen. Hun har også været ude i en periode, hvor hun arbejdede i Matas og siden Gøg & Gokke.

- Jeg har også været derhjemme i en periode, hvor vi byggede stalden om til en kæmpestor butik, fordi nu skulle jeg drosle ned og have det, så mine børnebørn kunne komme på besøg.

Det var også alt sammen fint, som Gerda "Garn" Henriksen, der dengang boede i Paris, udtrykker det. Hun endte bare med at gå ned med stress.

- Folk kom i busser fra Herning, Viborg, Ringkøbing og alle mulige steder for at handle garn, og jeg gik fuldstændig ned, Jeg kunne ikke engang køre bil ind til Struer.

Det er fem år siden nu, hvor det seneste er brugt på at vende tilbage som selvstændig og de fire foregående som ansat "Hos Rikke", der købte Gerda "Garn" Henriksens forretning.

Annonce

Corona-kø

- Jeg kunne sagtens være stoppet dengang, men det havde jeg slet ikke lyst til.

Gerda "Garn" Henriksen fortryder ingenlunde, at hun nu i en flot alder stadig befinder sig på arbejdsmarkedet.

- Da Rikke lukkede, tænkte jeg; "Skal jeg købe den", og min mand sagde; "Det må du selv om." Det er ikke engang løgn, fortæller hun:

- Hvis du synes, du kan, så skal du gøre det, lød det fra ægtemanden, og Gerda "Garn" Henriksen gjorde det, men:

- Det skulle være en lille butik, så jeg kan hygge mig og sidde og strikke inde bagved. Det har jeg så ikke haft tid til, men jeg har min strikkekurv med hver dag.

Ideen om at være aktiv tiltaler bare den erfarne butiksdrivende.

- Jeg kan godt lide at få noget til at vokse, til at være godt. Det elsker jeg.

Og til det formål har coronaen faktisk været en hjælp for Gerda "Garn" Henriksen.

- Folk stod i kø for at komme ind, da coronaen ramte. De skulle have garn for at få tiden til at gå.

Planen er nu at tage et år ad gangen, lyder det fra Gerda "Garn" Henriksen:

- Hvis jeg kan, vil jeg gerne blive ved, til jeg er 75 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Nyt fitness-tiltag for unge

Annonce