Annonce
Ugeavisen Struer

80'er-tradition genoplives

Det er torsdag den 21. november kl. 18:30, der skænkes Beaujolais Village Nouveau i glassene Ved Fjorden. Privatfoto
Restaurant Ved Fjorden lancerer en aften med Beaujolais Villages Nouveau - med tilhørende franske specialiteter
Annonce

STRUER: I 1980’erne var der fart over feltet den tredje torsdag i november, når den frisktappede Beaujolais Nouveau blev frigivet i Frankrig ved midnatstid. Der var kapløb mellem kendte racerkører og andre farttosser om hurtigst muligt at fragtet flaskerne til Danmark og ventende restaurantgæster.

I mange år var den unge vin dog lagt for had. Den var rystet ud af form i bagagerummet på motorvejen, og rygterne sagde også, at den unge vin både gav blå tænder og ekstra ondt i hovedet.

Traditionen døde hen i fattigfirserne. Men nu er der atter liv i Beaujolais. De seneste par år er Beaujolais Nouveau begyndt at røre på sig, og den tredje torsdag i november er igen ved at udvikle sig til en rigtig Beaujolais-festdag.

- Jeg kan sagtens huske de glade 80'er-dage. Det var da så sjovt, så nu er vi “Old School” og ruller med på bølgen i håb om at kunne genoplive traditionen, siger restauratør Ved Fjorden, Kirstine Christensen, og forsikrer, at det bliver med vin på et højere kvalitetsniveau end tidligere tiders Beaujolais Nouveau.

- Vores leverandør, Vinens Verden, har valgt at importere Beaujolais-Villages versionen af Nouveau'en fra producenten Dominique Piron. Der betyder, at der er bedre styr på kvaliteten, og at den kommer i god tid, så den ikke er ”køresyg”, når den rammer glassene Ved Fjorden, siger Kirstine Christensen.

Beaujolaisen skænkes til en buffet med franske specialiteter. Det første glas er inklusive i prisen. Men man kan selvfølgelig tilkøbe mere af den friske, unge vin, hvis man har tørst og lyst.

Pirons Beaujolais Villages Nouveau er en luksusversion af Beaujolais Nouveau, fordi druerne stammer fra kommune-marker og ikke "bare" generelt fra distriktet. Druerne høstes, vinificeres og aftappes i løbet af få uger – helt i tråd med Nouveau-traditionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce