Annonce
Ugeavisen Struer

Autismecenter Lagunen flytter til Bremdal

Lagunen flytter fra Limfjordsskolen i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ubrugte kvadratmeter på Bremdal Skole skal nu i spil frem for at bygge til ved Limfjordsskolen, som byrådet ellers tidligere har besluttet
Annonce

Struer/Bremdal: Børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune har godkendt en tids- og procesplan, der åbner for, at Autismecenteret Lagunen, som lige nu er at finde på Limfjordsskolen i Struer by, flyttes ud på Bremdal Skole.

Det oplyser Struer Kommune i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at man på denne måde sikrer en bedre udnyttelse af bygningerne på både Bremdal Skole og på Limfjordsskolen.

Det var ellers af byrådet i Struer blevet besluttet i forbindelse med budgetaftalen for 2020, at autismetilbuddet Lagunen skulle udvides, og en tilbygning til i omegnen af 4,5 millioner kroner skulle stå færdig i 2021.

Disse planer vendes der nu op og ned på, fordi der - som der står i pressemeddelelsen - i mellemtiden er opstået en anden mulighed, der ikke bare sikrer flere og bedre rammer for børnene i Lagunen, men også frigiver ekstra plads til eleverne på Limfjordsskolen.

Spørger man skoleleder på Limfjordsskolen, Claus Rokkjær, er meldingen positiv.

- Vi synes, det er en god idé, lyder det fra skolelederen.

Tilbuddet startede i en pavillon for fem år siden og har udviklet sig siden dengang. Med det her mener jeg, at vores lagunebørn får bedre vilkår.

Claus Rokkjær, skoleleder på Limfjordsskolen

Annonce

Færdig til september

Claus Rokkjær har da også selv været med i arbejdet omkring de nye planer angående flytningen, fordi det - som han siger - er svært at skabe de optimale rammer med den plads, der er til rådighed - også efter den planlagte udbygning.

- Jeg synes, det er fornuftigt, at når man har et stort hus derude, så bruger man det frem for at bygge nyt, siger skolelederen, der beholder Lagunen under Limfjordsskolen bare med en ny adresse.

- Tilbuddet startede i en pavillon for fem år siden og har udviklet sig siden dengang. Med det her mener jeg, at vores lagunebørn får bedre vilkår.

Med flytningen bliver der også bedre plads til de øvrige specialtilbud, som Limfjordsskolen har under tag.

Efter planen kan det nye autismecenter stå færdigt i slutningen af september i år.

Flytningen ventes endeligt godkendt på mødet i børne- og uddannelsesudvalget 3. juni, oplyser Struer Kommune, der også kan fortælle, at formen på tilbuddet forbliver den samme - bare i nye rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Restauration undrer sig over annonceret generalforsamling: Vi har ikke lavet en aftale med LA

Annonce