Annonce
Ugeavisen Struer

Berith vil bringe folk sammen med blomster

Berith Harritz Jensen åbner Retro Flower, der både handler blomster og genbrugsinteriør, i Bredgadecentret den 29. januar. Hendes egen yndlingsblomst er gladiolus. Foto: Morten Stricker
Fredag 29. januar åbner Berith Harritz Jensen blomsterbutikken Retro Flower i Bredgadecentret. En mangeårig drøm, der nu går i opfyldelse for den uddannede blomsterdekoratør
Annonce

Struer: Kølerummet er klar, indretningen er ved at være på plads, de fleste varer er ankommet, disken og de to arbejdsborde, hvor kreativiteten skal have fuld plads, er klar. Der mangler faktisk kun en ting i Bredgadecentrets nyeste forretning, Retro Flower: Blomsterne.

- Men de kommer altså først i næste uge, så de er friske, når vi åbner, siger Berith Harritz Jensen med et smil.

Hun er indehaveren af Retro Flower, en kombineret blomster- og genbrugsbutik, hvor blomsterne dog fylder mest. Her kan man både hente buketter, bestille og få leveret, finde et godt antik- eller genbrugsfund eller købe alt, hvad man skal bruge, hvis man vil lave sine egne blomsterdekorationer derhjemme.

Butikken åbner 29. januar. Midt i en global pandemi.

- Jeg har længe gået med en drøm om at blive selvstændig, og nu bød lejligheden sig med de her lokaler. Og så tænkte jeg: Jeg fylder snart 45, så hvis jeg skal gøre det, så skal det være nu, forklarer Berith Harritz Jensen.

Annonce

Blomster kan noget

Og heldigvis må Retro Flower gerne åbne, selvom mange butikker lige nu er ramt af coronanedlukningen.

- Det er ikke alle, der forstår hvorfor, men jeg ser det sådan, at vi bringer folk sammen. Der er stadig begravelser, mærkedage og fødselsdage, selvom der er corona, og der fungerer blomster rigtig godt til at skabe forbindelse mellem folk og bringe dem sammen - selvom vi skal holde afstand, siger Berith Harritz Jensen.

Hun er uddannet blomsterdekoratør, en håndværksmæssig uddannelse, der tager fire år, og hun har mange års erfaring fra branchen. Udover hende bliver der i butikken en anden medarbejder, der også har uddannelsen.


Jeg fylder snart 45, så hvis jeg skal gøre det, så skal det være nu.

Berith Harritz Jensen, Retro Flower


- Det er en hård branche, men jeg kan godt lide, at man kan være kreativ og bruge sin fantasi. Man bliver også udfordret på mange fronter, fordi man skal dække kundens behov, vejlede om blomster og føre kundens visioner ud i livet, siger Berith Harritz Jensen.

Hun er stolt af sit faglige håndværk - og så kan blomster altså bare noget særligt.

- Jeg gav engang min far, som desværre ikke er her længere, en buket. Og han var ikke specielt meget til blomster. Han kiggede længe på den og sagde, at han virkelig synes blomsterne var smukke. Så når en mand som ham kan lægge mærke til det, så kan blomster altså noget, siger Berith Harritz Jensen med et smil.

Annonce

Ikke åbningsbrag

På grund af den nuværende coronasituation bliver Retro Flower ikke åbnet med en stor reception eller et udsalgsbrag. Der vil være nogle ugetilbud, der kører i butikkens første åbne uge, men ingen reception eller udskænkning.

- Det må komme senere. Jeg tror, vi får en hård start på grund af corona, og vi overholder selvfølgelig alle gældende retningslinjer. Det er også derfor, vi tilbyder gratis levering ved køb af minimum 100 kroner. Når hele verden åbner lidt mere op igen, så må vi fejre vores åbning til den tid, siger Berith Harritz Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce