Annonce
Ugeavisen Struer

Birgitte og Oline runder nyt jubilæum i fin form

Birgitte Dybdahl og Oline kunne 1. november fejre 30 års jubilæum i Østergade - de seneste 17 år i nummer 22. Foto: Steffan Skov
1. november var det 30 år siden at Birgitte Dybdahl for første gang åbnede døren til sin egen forretning i Struer
Annonce

Struer: - Jeg kan faktisk ikke rigtig forstå, at det er fem år siden, at jeg holdt 25 års jubilæum. Er der virkelig gået fem år? Jeg havde såmænd svært nok ved at forstå, at der var gået 25 år dengang. Sådan nogen jubilarer, det plejer jo at være nogle gamle nogen.

Men den er altså god nok, Birgitte Dybdahl. 1. november 2020 rundede butik Oline sit 30 års jubilæum. Tre årtier er dermed fløjet af sted, siden den dengang kun 21-årige Birgitte fra Vejrum for første gang slog dørene op til sin egen forretning.

Dengang udelukkende en lingeributik opkaldt efter hendes farmors bedste bud på et passende pigenavn, når nu farfar hed Ole og ikke endnu havde et barnebarn, der var en dreng.

At Birgitte fik en lillebror, der selvfølgelig hedder Ole - ligesom Birgittes mand iøvrigt - det er en helt anden historie.

Annonce

På den anden side

Dengang i 1990 var det en målbevidst 21-årig kvinde, der kastede sig ud i tilværelsen som selvstændig. Optændt af en passion for at prøve sig selv af.

- Jeg var aldrig i tvivl. Drømmen var at være selvstændig med egen forretning, og den skulle prøves af, siger Birgitte Dybdahl.

Da Oline åbnede i Østergade i 1990, var det på en ulige adresse over for nummer 22, hvor butikken rykkede ind for 17 år siden og har adresse i dag.

Det skete med overtagelsen af en eksisterende dametøjsforretning. Inden Oline åbnede i nummer 22, havde Birgitte Dybdahl såmænd købt hele bygningen, der ud over forretningen også tæller tre lejemål i etagen oven på.

Annonce

Åbent trods pandemi

Jubilæet faldt i år på en søndag midt i en raserende pandemi, der første gang ramte landet for alvor i marts måned.  Da det meste af befolkningen dengang blev sendt hjem i karantæne, holdt Birgitte stadig Oline åben. I starten var der stille. Meget, meget stille.

- Jeg sendte de fire ansatte hjem og gik så ellers alene i butikken i seks uger. De første 14 dage var virkeligt triste. Det værste var uvisheden, fortæller Birgitte Dybdahl, der faktisk holdt helt lukket en enkelt dag i perioden. Dagen efter var hun tilbage.

I begyndelsen af april begyndte kunderne at dukke op i større mængder, og sommeren og efteråret betegner Birgitte Dybdahl som "virkeligt gode".

- Kunderne har forstået at bruge penge og at bruge dem i de lokale forretninger. Samtidig har der været flere danske turister.

Annonce

Godt tilfreds

Tre årtiers lokal og national udvikling i detailbranchen har Birgitte Dybdahl gjort med. Hun beskriver generelt forretningens 30 årige liv som lidt en af rutsjebanetur, hvor der har været højdepunkter og det modsatte.


Jeg er rigtig godt tilfreds med tingene lige nu. Men 30 år mere - det tør jeg godt nok ikke love.

Birgitte Dybdahl, ejer af Oline, Østergade 22, Struer


I dag presses de traditionelle butikker af den stadigt voksende handel online.

- Alle byers handelsliv er, uansat størrelse, udfordret af blandt andet handel på nettet. Her i Struer er der sket mange ting med bymidten, som uden tvivl har løftet handlen. Og helt overordnet så forsvinder de fysiske butikkers største fordel aldrig: den personlige betjening og service, siger Birgitte Dybdahl.

Napper du så lige 30 år mere med Oline?

- Jeg er rigtig godt tilfreds med tingene lige nu. Men 30 år mere - det tør jeg godt nok ikke love. Men jeg tænker i hvert fald ikke på pension endnu. Sådan noget skal jo planlægges i god tid, når man er selvstændig, siger Birgitte Dybdahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce