Annonce
Ugeavisen Struer

Blixen og Babette

Babettes Gæstebud er omdrejningspunktet for Skumringstimen i Foreningen Norden. Arkivfoto
Annonce

STRUER: Karen Blixen er for mange danskere både lidt mytisk og lidt mystisk, og hendes skæbnefortællinger er værdsatte og respekterede.

Mandag den 11. november kommer hun atter i centrum, for da bliver hendes litteratur og liv hovedpersonen i den årlige ”Skumringstime” på Struer Bibliotek.

”Skumringstime” er Foreningen Norden og bibliotekets årlige litteraturaften, hvor alle er velkomne til højtlæsning, stearinlysstemning og hjemmebag.

Årets tekst er Babettes Gæstebud, og i øvrigt lægges vægten selvfølgelig på Karen Blixen, men også på Berlevåg, hvor bogens handling foregår. Fra Berlevåg stammer filmen om det berømte mandskor, og selv om filmen om Babettes gæstebud er optaget i Vigsø i Vestjylland, er det den samme type ydmyge og fattige samfund, så filmens natur og omgivelser virker ægte i forhold til bogens beskrivelser.

I pausen skiftes Babettes gæstebud ud med Birgits kagebod, og den kunne Karen Blixen sikkert også have skrevet en fremragende fortælling om.

Højtlæsning, fortælling, billedfremvisning og sange tager De Eventyrlystne sig af. Biletter kan købes på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce