Annonce
Ugeavisen Struer

Butiksejer råber op: Kan jeg få hjælp eller ej?

Sådan så det ud, da Oline kunne fejre 25 års jubilæum i 2015. Nu bliver kunderne væk på grund af corona. Arkivfoto: AP Christensen
Er du tvunget til at lukke din butik, kan du få hjælp fra regeringens hjælpepakke. Men hvad hvis du ikke er, men kunderne bliver væk?
Annonce

Struer: Tøjbutikken Oline har ligget i gågaden i Struer i snart 30 år, og indehaver Birgitte Dybdahl har aldrig stået i den situation, hun står i nu. Hun har sendt sine medarbejdere hjem, kunderne bliver væk på grund af corona-virus, og omsætningen er skrumpet væsentligt ind den seneste uges tid.

- Jeg tror ikke engang vi har nået ti procent af vores normale omsætning siden i lørdags, siger Birgitte Dybdahl.

Og sådan skal det også være, synes hun. Regeringen har jo meldt ud, at man skal blive hjemme og kun komme ud for tvingende nødvendige ærinder, såsom indkøb og medicin. Men hvad så med hendes og mange andres butikker, der ikke er blevet tvunget til at lukke af regeringen?

- Der er en del usikkerhed omkring det. Kan jeg lukke min butik frivilligt og stadig få del i regeringens hjælpepakke? spørger Birgitte Dybdahl.

Hun havde egentlig nået at lukke butikken en enkelt dag, indtil hun blev gjort opmærksom på at nærlæse regeringens hjælpepakke. Der står, ifølge hende, at man er godkendt til økonomisk hjælp fra regeringens hjælpepakke til erhvervslivet, hvis man er tvunget til at lukke. Det er Birgitte Dybdahl for så vidt ikke.

- Hvis du ikke er tvunget til at lukke, så er du i en gråzone, og det er meget svært at forholde sig til, siger hun.

Hvis du ikke er tvunget til at lukke, så er du i en gråzone, og det er meget svært at forholde sig til.

Birgitte Dybdahl, Oline

Annonce

Ikke risikere noget

At omsætningen bliver væk er en ting. Men Birgitte Dybdahl synes heller ikke, at hun kan holde åbent i forhold til smittefare.

- Kommer der kunder ind til mig, så skal vi holde os på to meters afstand, lyder anbefalingerne. Men hvis vi skal det, så kan jeg ikke ekspedere dem. Det gør jeg selvfølgelig alligevel, men jeg kan heller ikke hjælpe kunderne i prøverummet, så der kommer ingen kunder. Jeg er usikker på, hvor jeg står, og jeg synes ikke rigtig, jeg kan få svar på det, siger Birgitte Dybdahl.

Derfor holder hun nu sin butik åben efter først at have lukket den. Oline er åben fredag 12-17 og lørdag 10-13.

- Jeg vælger at lukke op nogle timer indtil videre. Velvidende, at der ikke kommer nogen kunder. Men så længe jeg ikke kan få nogle ordentlige svar, så holder jeg åbent, for jeg kan ikke risikere ikke at kunne få hjælp fra hjælpepakken, siger Birgitte Dybdahl.

Hun har ingen kritik af regeringen eller deres handleplan. Men hun er frustreret over den gråzone, hun og mange andre butikker nu befinder sig i.

- Vi får at vide, at vi skal blive hjemme og kun komme ud for at hente mad og medicin. Men jeg har hverken mad eller medicin i min butik, så få nu lukket det hele ned, så vi kan få ro på, mener Birgitte Dybdahl.

Efter weekenden vil hun, hvis hun stadig ikke har fået svar på sine spørgsmål, igen åbne butikken med ændrede åbningstider, som hun vil melde ud senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce