Annonce
Ugeavisen Struer

Campingplads får dispensation til café

Toftum Bjerge Camping har fået dispensation fra lokalplanen, så der kan drives café og holdes enkelte musikarrangementer. Privatfoto
Dispensation fra lokalplanen til Toftum Bjerge Camping
Annonce

Toftum: Toftum Bjerge Camping får de kommende tre år lov til at drive café, og enkelte gange om året kan værtsparret på pladsen også krydre gæsternes oplevelse med et musikarrangement.

Udvalget for teknik-, miljø- og klima har godkendt en dispensation fra lokalplanen for området i nærheden af Humlum, hvor campingpladsen ligger.

Oprindelig gav Struer Kommune campingpladsen lov til at drive café og holde enkelte musikarrangementer med henvisning til lokalplanen for området.

Den beslutning blev imidlertid anket, og 30. oktober i fjor ophævede Planklagenævnet kommunens afgørelse.

Samtidig med, at campingpladsen nu får en dispensation, der kan strække sig i op til tre år, sættes der gang i arbejdet med at lave en ny lokalplan for området.

Annonce

To lejre

Inden udvalget traf sin afgørelse, var ansøgningen om dispensationen til nabohøring.

Det resulterede i 17 bemærkninger og høringssvar fra blandt andet ejendomme og grundejerforeningen for sommerhusområdet nær campingpladsen.

Svarene og bemærkningerne deler sig i to lejre. De, der mener, at musik og caféliv giver unødig støj og larm, ødelægger en naturperle og påvirker prisen på sommerhuse i området negativt.

Og så de, især lokale, der varmt støtter campingpladsen og caféen og ser arrangementerne som et socialt samlingspunkt nu da blandt andet Humlum Kro ikke genopbygges.

Annonce

Langt planarbejde

I arbejdet med at lave en ny lokalplan for området er det ifølge udvalgsformand Marianne Bredal (V) oplagt at inddrage udstykningen af flere grunde i området ved Majasvej i Humlum.

- Der mangler byggegrunde, og derfor er arbejdet med lokalplanen for området da også blevet opprioriteret, siger hun.

På møder med borgerne i Humlum har flere da også udtrykt et ønske om flere byggegrunde.

- Det har vi lyttet til, siger Marianne Bredal.

Administrationen vurderer, at arbejdet med en ny lokalplan har en lang behandlingstid. Det er derfor, at campingpladsens dispensation er gældende i helt op til tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Flere medaljer end dansere

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Kig op

Annonce