Annonce
Ugeavisen Struer

Cecilies kreative CV fik virksomhederne til at kæmpe om hende

Cecilie Wamberg bor i Paris sammen med sin kæreste. Privatfoto
25-årige Cecilie Wamberg stod som mange andre uden arbejde i Paris på grund af coronakrisen. Men det lod hun sig ikke slå ud af, og med et kreativt CV fik hun vendt situationen, så det var firmaerne, der kontaktede hende med jobs
Annonce

Paris/Struer: Hvad gør man, når man skal have et job, men en verdensomspændende pandemi har støvsuget arbejdsmarkedet for stillinger, og arbejdsløsheden er højere end længe set?

Det spørgsmål stillede 25-årige Cecilie Wamberg for nyligt sig selv. Hun kommer oprindeligt fra Struer, men flyttede i december 2018 til Paris for at bo sammen med sin kæreste, som hun mødte under et tidligere ophold som au pair i Frankrig.

Denne gang havde hun en professionsbachelor inden for ledelse og oplevelsesdesign med sig i rygsækken - klar til at indtage arbejdsmarkedet, som de fleste nyuddannede nu engang er. Til at starte med gik det fint. Cecilie Wamberg fik et vikariat på et reklamebureau i Paris.

- Men efter syv måneder udkøb min kontrakt. Og så har jeg sådan set været arbejdsløs siden, bortset fra lidt arbejde i en tøjbutik, fortæller Cecilie Wamberg over telefonen.

Annonce

Stor arbejdsløshed

Kulturen på arbejdsmarkedet i Frankrig er ifølge den unge dansker meget konkurrencepræget, og situationen blev bestemt ikke nemmere af, at coronakrisen kom og gjorde endnu flere arbejdsløse. Derudover er Cecilie Wamberg uddannet til at være i eventbranchen - en af de brancher, der storbløder lige for tiden.

Særligt i lande som Frankrig, som er relativt hårdt ramt af corona, og som har oplevet lockdowns, der vil få de danske til at virke noget små.


Jeg søgte og søgte, men jeg fik ikke rigtig noget repons, og det var meget frustrerende

Cecilie Wamberg


- Vi var under lockdown i to måneder, hvor vi kun måtte gå ud for at handle og vi skulle have papir på det. Nu må vi kun være udenfor, hvis vi har maske på. Der er rigtig mange, der har mistet sit job under den her krise, og det er rigtig svært at finde arbejde, fortæller Cecilie Wamberg.

Derfor besluttede hun sig på et tidspunkt for at læse videre på en uddannelse indenfor eventmanagement, hvor hun halvt skal være på skolen og halvt skal have en lønnet praktikplads. Men hvordan finder man så den praktikplads midt i en global sundhedskrise, hvor økonomien i mange lande er dårligere eller på linje med den under 2. verdenskrig?

- Jeg søgte og søgte, men jeg fik ikke rigtig noget repons, og det var meget frustrerende, fortæller Cecilie Wamberg.

Hun så nogle anderledes CV'er på LinkedIn, der fik stor respons og besluttede sig for selv at lave et kreativt CV, der skilte sig ud fra mængden, så hun måske havde en større chance for at komme øverst i bunken. Og det virkede i dén grad.

Annonce

Alle kender metroen

- Jeg ville gerne lave noget, der ramte de parisiske virksomheder, fordi det er her, jeg bor. Så jeg gik i tænkehjørnet og prøvede at finde ud af, hvad jeg kunne bruge, som alle kender her i Paris, siger Cecilie Wamberg.

Svaret: Metroen. Stort set alle parisere tager metroen mindst en gang om dagen. I Photoshop fandt hun nogle billeder fra metroen, som alle må bruge, og ved hjælp af Photoshop fik hun dem forvandlet til et anderledes og kreativt CV.

Et af billederne viser eksempelvis en typisk reklame på væggen i en metro-undergrund, hvor Cecilie Wamberg har skrevet "Hjælp! Jeg leder efter en praktikplads i eventkommunikation". En anden er et typisk metrokort, som er blevet lavet om til hendes arbejdserfaring.

- Det hele tog mig nok en halv dag, siger Cecilie Wamberg.

Men tilbagemeldingerne var enorme. Hun lagde det færdige opslag på LinkedIn for tre uger siden.

- Og lige siden har min mobil faktisk næsten vibreret nonstop med notifikationer, beskeder og opkald fra folk, der har set mit CV, siger Cecilie Wamberg.

Hun vurderer, at hun er blevet kontaktet af omkring 70 firmaer, der har været interesserede i hendes person, og hun er selv blevet overrasket over, hvordan hele situationen pludselig er blevet vendt på hovedet.

- Det er jo en omvendt jobsøgning. Før var det mig, der skulle komme til firmaerne, nu kommer de til mig, siger hun.

Af de mange tilbud, der væltede ind, har hun udvalgt et firma, der tilbød hendes drømmepraktikplads. Hvad det er for et, kan hun ikke komme nærmere ind på endnu, da hun ikke har underskrevet kontrakten endnu.

- Men jeg har fundet en praktikplads, som er 100 procent lige det, jeg gerne ville. Det er vildt fedt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce