Annonce
Ugeavisen Struer

Club 5000 i fornemt selskab

Gitte Johnsen (til venstre) tog sammen med sin mand Jens Johnsen initiativ til at starte Club 5000 i Hvidbjerg for et år siden. Nu er projektet indstillet til Danskernes Idrætspris som et af tre projekter fra Midt- og Vestjylland. Arkivfoto
Projektet under Thyholm Løbeklub er indstillet til Danskernes Idrætspris 2019, og det er nu en afstemning på nettet, der afgør, om dette projekt skal videre til finalen ved Sport 2019 i Herning
Annonce

HVIDBJERG: Club 5000 i Hvidbjerg, Slankeforeningen Fnuggeline og Midtmors Parasport er de tre idrætsprojekter, som dommerpanelet for Midt- og Vestjylland har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen. Den endelige vinder offentliggøres ved det store show Sport 2019 i Herning den 4. januar, og med prisen følger 100.000 kroner.

Triatlet Michelle Vesterby, Pernille Dernburg Petersen, der repræsenterer foreningslivet via DIF’s Idrætspanel samt DR P4 Sjællands tovholder på Danskernes Idrætspris, Jens Ole Sørensen, udgør dommerpanelet, der har kigget samtlige indstillingen igennem for at finde de tre kandidater til Idrætsprisen i hvert af regionalradioernes sendeområder, så ialt er der 24 kandidater på landsplan, der er gået videre.

Og man kan via hjemmesiden danskernesidraetspris.dk stemme på sin favorit frem til den 4. december kl. 8.00. De tre projekter, der opnår flest stemmer, går videre til den endelige finale i Herning.

- Vi er da både vildt overraskede, men også mega-stolte over at blive indstillet til denne pris. Det er helt fantastisk, siger Jens Johnsen, der sammen med ægtefællen Gitte Johnsen startede Club 5000 i oktober sidste år.

Annonce

God motion og vigtigt fællesskab

Club 5000 er et projekt, hvor børn og unge går eller løber sammen to gange om ugen. Gitte og Jens Johnsen står bag tiltaget, der skal øge konditionen hos børn og unge og medvirke til at fjerne Struer Kommune fra en kedelig sundhedsstatistik.

- Statistikken siger, at der er alt for mange overvægtige børn i Struer Kommune, og det ville vi gerne gøre noget ved. Derfor kontaktede vi Thyholm Løbeklub, der var positive over for vores idé, så nu er vi en underafdeling af løbeklubben, fortæller Jens Johnsen.

Hver mandag og onsdag klokken 17 mødes børn og forældre ved løbeklubbens lokaler på Østergade i Hvidbjerg, og så venter tre kvarters motion i form af gang eller løb på en cirka fire kilometer lang rute.

- Vi har cirka 25 børn i alderen fem til 15 år med i gruppen, og der er så 10-12 forældre, der bakker projektet op ved at være med. Vi forsøger at gøre turen lidt spændende med forskellige konkurrencer undervejs, for det kan være vanskeligt at motivere vores målgruppen til at deltage i en almindelig motionstur, siger Jens Johnsen.

Hvis man har lyst til at være med, så tropper man bare op ved klublokalerne på et af de nævnte tidspunkter.

Det er dog initiativtagernes erfaring, at mange børn igennem Club 5000 får lyst til frisk luft og god motion - og så ikke mindst at være en del af et fællesskab med ligesindede.

- Det er jo ikke alle børn, der er gode til at spille håndbold eller fodbold, men alle kan være med i Club 5000, siger Jens Johnsen.

Annonce

Det er da fedt

Dommerpanelets begrundelse for at udvælge Club 5000 lød:

- De tager fat på noget, som er kommet snigende de senere år, hvor børn og unge mennesker er blevet mere og mere inaktive. De inviterer til et aktivt fællesskab, hvor man sammen når et mål og får en belønning. Og som bonus får man bevæget sig i stedet for at sidde med næsen i en iPad.

Belønningen, der også har givet projektet navnet Club 5000, består nemlig af, at man opnår points som samlet gruppe ved hver motionstur. Og når gruppen så har nået 5.000 kilometer, venter en særlig præmie.

- Det er da fedt, at Club 5000 med denne nominering får ekstra opmærksomhed. Der er heller intet i vejen for, at andre kommuner eller områder kan kopiere idéen, for det handler jo, at der også på landsplan er behov for en indsats mod børns overvægt og inaktive dagligdag, siger Jens Johnsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce