Annonce
Ugeavisen Struer

Da Freddy tog Helga med til Mallorca, blev hun næsten deprimeret

Helga og Freddy Knudsen bruger meget tid i Struer Energi Park med at arrangere og afvikle Aktiv Onsdag sammen med de andre i styregruppen. Foto: Johan Gadegaard.
Denne uges yndlingssted tilhører Freddy og Helga Knudsen, primus motor-parret bag foreningen Aktiv Onsdag. Et par, der altid har haft masser af projekter i søen - og som næsten ikke kan fungere uden

Struer Energi Park: Helga: Det kommer nok ikke bag på så mange, at vores yndlingssted er her i Struer Energi Park, for det er her, Aktiv Onsdag holder til, og vi kommer her tre til fire gange om ugen. Altså, når der ikke er corona.

Freddy: Ja, vi har ikke kunnet lave noget med Aktiv Onsdag siden marts 2020. Vi savner det helt vildt, og vi ved, at medlemmerne savner det. Vi har kørt i 13 sæsoner, og så bliver man altså knyttet til det.

Helga: Faktisk har jeg to yndlingssteder her. Det ene er hal 1, hvor vi har opvarmning til Aktiv Onsdag, hvor der står mere end 200 seniorer og laver opvarmning. Det går lige i hjertet på en, det kan jeg godt sige dig. Det andet er i indgangshallen, for det er der, vi alle er fælles om en snak over en kop kaffe, og det er helt rørende at se så mange mennesker være samlet på grund af noget, som vi var med til at starte engang. Deltagerne sprudler af livsglæde, og det er fantastisk at være en del af.

Annonce

Freddy: Gymnastik og motion har generelt altid fyldt meget i vores liv. Faktisk mødte vi hinanden i DGI-regi, og vi har været på nogle fantastiske rejser med landsholdet og har mange gode oplevelser knyttet til motionslivet som sådan.

Ser muligheder

Freddy: Vi har været sammen i mange år efterhånden, vi to. Vi supplerer hinanden godt, og det har vi altid gjort. Det er en styrke for os, at vi deler interesser. Vores datter sagde i sin tale til vores sølvbryllup, at vi er gode hver for sig, men sammen kan vi vælte bjerge. Helga er nok den, der sætter mest gang i nye projekter, mens jeg er den administrative i forholdet, kan man vel sige.

Aktiv Onsdag har eksisteret i 13 sæsoner, og Helga og Freddy Knudsen var med til at starte det op. Foto: Johan Gadegaard.

Helga: Ja, jeg har altid været den, der satte gang i projekter, og jeg får mange idéer.

Freddy: Enormt mange! Tit fik hun idéer til ændringer i en koreografi, kort før et gymnastikhold skulle ind på scenen og optræde. Det var de vant til.

Helga: Ja ja, men det var altså kun små ændringer! Jeg ser muligheder, og jeg elsker projekter. Vi boede på et tidspunkt et års tid på Mallorca, hvor Freddy arbejdede, mens jeg gik hjemme. Det var forfædeligt for mig, jeg var næsten ved at blive helt deprimeret, fordi jeg manglede noget at tage mig til. Men så fik vi da prøvet det af.


Vores datter sagde i sin tale til vores sølvbryllup, at vi er gode hver for sig, men sammen kan vi vælte bjerge.

Freddy Knudsen


Freddy: Ja, hellere få noget prøvet af end at fortryde, at man aldrig gjorde det. Så kan man jo bare sidde og spekulere på, om det nu havde været det rigtige.

Annonce

Savner ikke hus

Helga: Hvis jeg skulle vælge et yndlingssted, som ikke var her, så skulle det være vores kolonihave, som vi købte for nogle år siden. Den ligger i Kolonihaverne Fjordglimt, så udsigten er fantastisk. Vi købte den, da vi begyndte at få tanker om at sælge vores hus i Bremdal, hvor vi havde boet i 38 år, så det var en beslutning, som det tog os nogle år at blive klar til.

Freddy: Nu bor vi i lejlighed inde i byen, og vi har faktisk ikke savnet huset en eneste gang. Vi oplever det som en lettelse, at vi ikke skal bruge tid og energi på at ordne have og alt det andet, der følger med, når man har et hus. Det kan vi lade andre om nu. Nu har vi frihed til bare at stå op hver morgen og gøre, hvad vi vil. Det er der en stor frihed i.

Helga: Så bruger vi jo bare kolonihaven, hvis vi har brug for en have at sidde i. Det er mest en blomsterhave, selvom der da er lidt nyttehave over den også. Det kommer der nok mere af med tiden. Måske det bliver et nyt projekt.

"Mit yndlingssted" holder en lille påskepause, og vender tilbage i uge 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

De forsvundne kulturhuse

Annonce