Annonce
Ugeavisen Struer

De får deres stemmer ud på torvet

Anja Thorup lagde gerne stemme til kunstværket, da hun blev spurgt. Foto: Frede Stengaard
Det lykkedes i fin stil at finde frivillige, der ville være med, da kunstnerduoen "Overheard" var i Struer for at finde stemmer til det nye kunstværk i form af tre meter høje stemmegafler, som skal opstilles på byens nye torv
Annonce

Struer: Kunstnerduoen "The Overheard" var mandag eftermiddag i Struer for at indhente stemmer til det nye kunstværk, der bliver sat op som det sidste, inden håndværkerne bliver klar til den officielle indvielse af T.W. Jensens plads, hvor belægningen i den grad er ved at tage form.

Nu ligner det noget stort og flot, og endnu bedre skulle det gerne blive, når de tre meter høje stemmegafler, som skal pryde pladsen, bliver sat op.

Dels som et visuelt kendetegn for Struer, men som Lydens By vil der også komme akustisk respons fra de tre stemmegafler, hvis man aktiverer dem med en dunk eller et donk.

Spørgsmålet var bare, hvad der skulle komme ud af de centralt placerede højttalere, som vil blive installeret i belægningen rundt om hver enkelt af de tre stemmegafler.

Dette blev overladt til medlemmerne af "The Overheard", Morten Riis og Marie Højland, sidstnævnte er måske bedre kendt som guitaristen i bandet Nephew. Og resultatet blev tre korte sætninger med klare budskaber: Vi lytter sammen, jeg elsker dig, jeg er her.

Mandag middag gjorde de sig så klar til at få optagelserne i hus.

- Vi har allerede fået optagelser fra 100 børn ude fra skolerne, fortalte Morten Riis.

Mandag var det så tid til at hente frivillige ind fra gaden, så de kunne indtale sætningerne under rolige forhold på hovedkvarteret for Lydens By sekretariatet i den tidligere Danske Bank Bygning.

- Vi skulle gerne op på 100, fortalte Marie Højland, da de første havde været der og lagt stemmer til byens nye kunstværk.

Annonce

Helt ufarligt

- Det tager jo kun et lille minut. Det er hurtigt overstået, lød et af argumenterne, når en intetanende borger i byen forvildede sig forbi og blev konfronteret med muligheden for at blive en del af noget meget større.

- Det kan godt virke lidt afskrækkende at skulle stå der og læse sætningerne op ind i en mikrofon. Men det er helt ufarligt, forsikrede Morten Riis, og med stemmerne fra byen vil det i endnu højere grad også blive byens kunstværk.

- Det er det, der er hensigten. Det skal være noget, man kan samles om og være stolte af i Struer, forklarede Morten Riis om sine tanker bag både ordlyden af de enkelte sætninger og kunstværket med de tre stemmegafler som en helhed.

- Stemmegaflerne refererer jo både til en tone, der opstår, når vi sådan traditionelt bruger en stemmegaffel, og så kan det være en reference til stemmerne, som vi nu får optaget og sat i system, så vi får forskellige indtryk ud af stemmegaflerne, alt efter om de bliver aktiveret om dagen, tidligt på dagen eller sent, eller aften og nat, forklarer han.

Det endelige resultat vil blive afsløret ved et event i det tidlige efterår.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce