Annonce
Ugeavisen Struer

De Fem Tibetanere - del 5

Ugens yoga øvelse = Femte Rite – Øvelse nr. 5. Bring kroppen i en hængende position med strakte arme, hænderne og fødderne i skulder bredde afstand. Bøj hovedet så langt bagover som du vil. Tag en dyb indånding i denne postion og på udånding bøjer du i hofterne og bringer kroppen til en omvendt V-position mens du kigger mod brystet. Hold hænder og fødder på plads. Evt. kan du her som en modificeret Rite stå knæ-4-stående og have dette som din udgangsstilling. Her tager du en indånding og fra denne position strækker dig op i omvendt V-position på udånding og tilbage i knæ-4-stående. Som en afsluttende Rite eller øvelser, mener jeg at det er optimalt for din fysiske krop og endnu for sind og sjæl at dreje højre rundt i modsat retning af urets visere. Så du drejer mod din krops Yin-side og dermed skaber kontant til Yin energien. Har du tid til at sætte dig et behageligt og for dig afslappende sted og rette dit fokus indad og lade verden omkring dig træde i baggrunden for en stund, så er dette mindst lige så godt. Det vigtige er at mærke og være bevist om din Yin-energi og mærke den indeni dig. PR-billede
Annonce

Struer: Håber at du har haft en dejlig jul og er klar til gå et år 2020 i møde.

Nytårsfortsætter er hyggelige. Det er sjældent, at de holder, men stadig er de hyggelige. Der er selvfølgelig en mening med, at jeg skriver om disse tibetanske øvelser i denne måned, da et fantastisk nytårsforsæt kunne være at komme i gang med at lave disse øvelser hver eneste dag.

Jeg ved, at langt de fleste efter en måneds tid begynder at mærke en effekt både fysisk og psykisk, og når noget giver dig velbefindende, så fortsætter du, og derfor kan De Fem Tibetanere ende med at blive et af de nytårsforsætter som holder.

Annonce

Dine syv chakraer

Kroppen har syv hovedenergicentre, kaldet chakraer, og omkring 350 mindre sekundære chakraer, som du kan forestille dig som krafthvirvler eller energihjul. Det er stærke elektromagnetiske energimønstre, der for de fleste ikke er synlige; men som kan påvises vha. med moderne teknik.

Livsenergien, som kineserne kalder Qi, er nødvendigt for alt liv. Den rigtige tilførsel og fordeling af Qi er afgørende for et godt helbred. Formålet med de fem tibetanere er at aktivere den naturlige Qi, som igen påvirker meridianerne og de syv chakraer og deres indbyrdes udveksling af information. Den hurtigste måde at genvinde ungdom, helse og styrke på, er ved at genoprette balancen i chakraerne. Det kan de fem enkelte øvelser, de fem tibetanere udrette. Hver eneste af dem er nyttig; men de bedste resultater opnår du, ved at udføre dem alle fem samlet hver eneste dag.

Chakraerne er placeret langs rygsøjlen, og deres placering har forbindelse med de større endokrine kirtler. Disse kirtler er med til at opretholde hømostasen i kroppens kemi og det autonome nervesystem. De fem ”riter” koordinerer chakraernes rotation, så de harmoniseres og fordeler livsenergi til det endokrine system samt til kroppens øvrige processer.

Dine syv hoved energi chakraer, som jeg har beskrevet grundigt tidligere i Prana bladene, er her kort opremset: rodchakraet, harachakraet, solar plexus, hjertechakraet, halschakraet, øjenbrynschakraet, og det syvende kronechakraet.

Via de fem tibetaner vil du afbalancere chakraerne, som igen vil afbalancere energien i meridianerne, som indvirker på hele kroppens energibalance. Jeg er derfor sikker på, at øvelserne vil styrke dit helbred, og du vil komme til at føle dig fysisk og følelsesmæssigt stærkere. De fem tibetanere fremmer både fysisk og psykisk sundhed samt hæmmer aldringsprocessen og bliver derfor kaldt ”kilden til evig ungdom”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Du skal

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce