Annonce
Ugeavisen Struer

De skulle ikke snydes for hverken stegen eller det gode selskab

Godt selskab og et solidt måltid. Så bliver det ikke bedre. Foto: Morten Stricker
Værestedet Parasollen har som de eneste mulighed for at holde døren åben for alle de mange, som savner selskab her under corona-krisen
Annonce

Struer: Flæskesteg med både hvide og brune kartofler som tilbehør, rødkål og franske kartofler, risalamande til dessert med mandelgave til den heldige - og derefter kaffe og småkager.

Brugerne af værestedet Parasollen i Struer skulle ikke undvære julemaden, selv om landet lukker ned.

Så sidste uge havde de første 16 af stedets faste gæster bestilt bord til årets julefrokost, og torsdag middag var der dækket op til yderligere 16.

- Otte i hvert af de to rum, og ved borde med fire, så de kunne holde god afstand. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for, at det skulle være sikkert for dem at møde op, fortæller lederen af Parasollen i Struer, Carsten Boldt Rasmussen.

Indtil videre er det da også lykkedes at holde smitten med corona-virus ude.


Det bliver ensomt, og det med maden ender måske også lidt for tit med det rene ingenting og et stykke rugbrød, når man ikke har selskab.

Bent Knudsen, Struer


- Vi har heldigvis ikke haft tilfælde. Hverken blandt de ansatte og de frivillige, og så vidt jeg ved heller ikke blandt brugerne. Men vi kan jo aldrig vide, om de nu også er blevet testet, hvis de har haft symptomer. Så vi skal selvfølgelig passe på, understreger Carsten Boldt Rasmussen.

Men med sundhedsmyndighedernes godkendelse strækker han den så langt, han kan, inden stedet lukker op til jul på tirsdag.

Annonce

Særlige hensyn

Parasollen bliver nemlig drevet som en afdeling af KFUMs Sociale Arbejde.

- Det betyder, at vi som nogle af de eneste, kan holde døren åben. Værestederne har sine egne retningslinjer, forklarer Carsten Boldt Rasmussen, og brugerne glæder sig til dagens menu og ikke mindst lidt selskab.

- Det kan blive ensomt at sidde derhjemme, når man kun er sig selv, fortalte Bent Knudsen, mens han ventede på at komme til bordet ude i gårdhaven, hvor han fik sig en smøg sammen med foto-Vagn fra Hjerm og en af de andre faste gæster.

- Det bliver ensomt, og det med maden ender måske også lidt for tit med det rene ingenting og et stykke rugbrød, når man ikke har selskab, konstaterer han.

Værestedet Parasollen havde torsdag julefrokost for de faste gæster af værestedet. Foto: Morten Stricker

Så Bent Knudsen havde ingen betænkeligheder ved at møde op.

- Jeg kommer her stort set hver dag, der er åbent, fortalte han.

En anden rutine for ham er et besøg i fjerkræklubben, hvor han har sine høns.

- Det er min hobby, fortæller han, og normalt ville der også være masser af selskab i klubhuset.

- Jeg plejer være med til klubaften og spille bingo ude i fjerkræklubben. Men det har der jo også været lukket for på grund af coronaen. Så der er der heller ikke så meget at hente, konstaterer han.

Så Parasollen er et fristed, hvor han få tanket op.

Annonce

Godt selskab

Det samme er tilfældet for 72-årige Inge Marie Sander, som fik sig en plads ved et bord sammen med formanden for Parasollens bestyrelse, sognepræsten ved Struer Kirke, Peter Krabbe-Larsen.

Inge Marie Sander dukkede også op på grund af det gode selskab og fint klædt på med margueritten på reversen af jakken.

- Der er altid nogen at få en rigtig go´ snak med, når man kommer her, fortalte hun, og konstaterede, at det var godt at komme lidt ud, når man bor alene i en lejlighed.

- Der er jo ikke så mange muligheder, konstaterede hun, og da slet ikke her under corona-nedlukningen og med de mange forholdsregler, hun bliver nødt til at forholde sig til for at undgå at blive smittet. For eksempel som frivillig i Røde Kors og i genbrugsbutikken på hjørnet af Vestergade og Torvegade.

- Så jeg er virkelig glad for, at vi fik mulighed for at komme her i dag og få både varm mad og selskab, fortalte hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce