Annonce
Ugeavisen Struer

De viser frem, så du kan få inspiration

Struer Havekreds inviterer til Åbne Haver. Her ses formand Henning Pedersens egen have under corona Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Ølby/Asp:  Hvad enten man har en stor eller en lille have eller blot en altan, giver Struer Havekreds nu muligheden for at få inspiration til ens egne grønne fingre, når de inviterer til Åbne Haver den 13. august mellem klokken 18 og 21.

Det foregår hos Ingrid Laursen og Bent Henriksen på Rubjergvej 17 i Ølby, hos Else Marie og Jan Nielsen på Østerbyvej 9 i Asp og hos Bente og Bent Sørensen, Øtoften 1 i Asp.

Ejerne interesserer sig ifølge havekredsen meget for planter, og her er et utal af sjældenheder, men også mange fine detaljer, som man kan lære af, og hvor man kan få inspiration med hjem. Haverne er konstant under ombygning og udbygning med mange nye detaljer hvert år.

Hos Ingrid Laursen og Bent Henriksen er det en gammel landbohave fra 1857. I 1993 blev den omlagt efter tegninger fra Haveselskabets havearkitekt, Lene Juhl Jørgensen.

Formålet var at få læ og gode rum i haven, med gode uderum for mennesker og dyr. Det er en have med store linjer, med mange buske og træer, samt bunddækkende stauder.

Næste have, hos Else Marie og Jan Nielsen, er ligeledes en landbohave, som de seneste 25 år har været under udvikling.

I haven findes mere end 40 frugttræer, stor køkkenhave med mange forskellige bærbuske, hvilket gør Else Marie og Jan selvforsynende med frugt, bær og grøntsager.

Den tredje have, hos Bente og Bent Sørensen, er en gammel have fra 1980. Haven er stor. Her er ligeledes plads til både prydhave, samt frugt- og køkkenhave.

Bente og Bent har i løbet af disse mange år et par gange modtaget råd og hjælp fra en havearkitekt.

Og skulle man få lyst til at gøre noget ved ens egen have eller altan, så er der mulighed for at spørge til råds hos haveejerne på aftenen, forsikrer Struer Havekreds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce