Annonce
Ugeavisen Struer

Den hidtil bedste SB Cup

750 unge fodboldspillere og lige så mange forældre og søskende havde en fin weekend til SB Cup i Struer Energi Park. Foto: Johan Gadegaard
750 unge fodboldspillere fordelt på 126 hold havde en fin weekend på og uden for banerne i Struer Energi Park
Annonce

STRUER: Det var en træt, men meget tilfreds stævneleder Karsten Lund, der mandag morgen kunne evaluere den femte SB Cup i indendørs fodbold, der blev afviklet i weekenden i Struer Energi Park.

- Det var på alle måder den hidtil bedste udgave af denne turnering. Der var glade børn, der dystede i de forskellige rækker på banerne, og i pauserne var caféen det store samlingspunkt, hvor man udover at få stillet sult og tørst også kunne muntre sig med andre aktiviteter. Og så var det i år lidt lettere at få frivillige hænder med til at hjælpe med de praktiske gøremål, lød det umiddelbart fra Karsten Lund.

SB Cup er en turnering for bredden, og det præger også weekenden.

- Naturligvis er det altid vigtigt at vinde, når man går på banen, men vi sørger også for, at alle spillere får en velkomstpose med lidt at spise og drikke, når de ankommer. Og så er der medaljer til alle spillere i de yngste årgange. Det betyder meget for den enkelte purk at få noget med hjem fra stævnet, siger Karsten Lund.

Der blev kæmpet bravt inde på banen, men i pauserne var der tid til hyggeligt samvær med andre aktiviteter. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Mange kommer langvejs fra

SB Cup spilles altid i den første weekend i december, og turneringen er ved at bide sig fast som en tradition for flere klubber.

- Vi havde i år lidt færre deltagere - nok fordi Borbjerg laver en decideret pige-turnering - men ellers er mange klubber gengangere fra år til år. De kommer helt fra Skanderborg, Viborg, Skjern og Thisted for at være med, oplyser Karsten Lund.

Det er også en tradition ved SB Cup'en, at der gives spurtpræmier for en god detalje i kampene, og det er noget, som spillerne husker.

- Vi insisterer faktisk på, at der skal være lidt ekstra til SB Cup'en i form af blandt andet spurtpræmierne. Det koster så lidt for klubben, men heldigvis nyder vi stor opbakning fra vores sponsorer, siger stævnelederen.

Under turneringen hjælper omkring 70 frivillige med at tage vagter, så rammerne er så gode som mulige for deltagerne.

- Nogle tager en enkelt vagt eller to, mens andre nærmest er i gang hele weekenden. Jeg vil ikke sige, at det kommer af sig selv med at engagere de frivillige, men det er blevet lidt lettere fra år til år. Og det er glædeligt, pointerer Karsten Lund.

Efter den veloverståede weekend tyder alt på, at der også bliver en 2020-udgave af SB Cup'en.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce