Annonce
Ugeavisen Struer

Den store fest for pladsen til oktober

Det er ved at være en måneds tid siden pladsen blev åbnet for adgang hen over belægningen, men den helt store indvielsesfest måtte vente. Nu er der sat dato på, og Struer Kommune forventer, det kommer til at ske med både lyd og lys på stemmegaflerne 9. oktober. Foto: Frede Stengaard
Struer Kommune har sat dato på den helt store indvielsesfest på byens nye plads til oktober
Annonce

Struer: Med kun en lille forsinkelse i forhold til den oprindelige udmelding, blev den nye og helt centrale plads i midtbyen åbnet for adgang ind over den nye belægning 25. juni.

Det eneste, der manglede var lyd og lys i de tre stemmegafler, og dette var så bare et af argumenterne for at vente med den mere omfattende indvielse og en større fest for byens nye plads.


Der kan stadigvæk ske ændringer. Sådan er det jo med alt lige for tiden. Men som udgangspunkt bliver det 9. oktober

Peter Kjeldbjerg


Forsamlingsforbuddet gjorde det også umuligt. Sidst i juni var der tale om en anbefaling fra myndigheder, som gik på, at der maksimalt måtte være 50 personer i en forsamling på pladsen, og dette gjorde det umuligt at invitere hele byen med til åbningen.

Så Struer Kommune satser nu på, at det kan ske 9. oktober.

- Det er det, vi arbejder hen i mod. Der kan stadigvæk ske ændringer. Sådan er det jo med alt lige for tiden. Men som udgangspunkt bliver det 9. oktober, fortæller chefen for Lydens By-sekretariatet, Peter Kjeldbjerg, som står med ansvaret for det praktiske.

Alt sammen efter anvisning fra Struer Kommune, som er værter for festen, og omdrejningspunktet vil blive en indvielse af stemmegaflerne, når de kommer til at fungere efter hensigten.

Kunstnerduoen The Overheard er i fuld gang med at arrangere et åbningsshow og programmere teknikken, så der kommer både lyd og lys i stemmegaflerne til daglig.

For en måneds tid siden var Morten Riis & Marie Højlund i Struer, hvor de fik tilfældige borgere i byen til at indtale en række lydoptagelser, som kommer til at indgå i hele det færdige kunstværk, og så kan vi ifølge Peter Kjeldbjerg alle sammen glæde os til, at der kommer blus på pladsen med lys i de nye stemmegafler.

Alt sammen noget, der altså gerne skulle ske 9. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce