Annonce
Ugeavisen Struer

En Google-søgning på ordene 'lyd' og 'investor' førte til Struer: Dorte opdagede en verden langt fra sure mediechefer i København

47-årige Dorte Palle, der her er fotograferet i Struer, føler, at det har været lærerigt at skrive bogen. Foto: Lydens By
I en ny bog beskriver journalist Dorte Palle processen hen imod oprettelsen af Nordens første podcast-akademi, som hun i dag er leder af. Akademiet ligger i Struer og er blevet til i et samarbejde med Struer Kommune, Danmarks Journalisthøjskole og Lydens By.

Struer: Hun havde fået en idé om, at hun ville skabe en skole i lyd og satte sig derfor ned og googlede ordene lyd og investor.

Sound Hub Denmark var det første der dukkede op.

- Det var da lige et match, tænkte hun, men opdagede så, at Sound Hub lå i Stuer.

Annonce

Hun besluttede sig for at ringe alligevel. Og i den anden ende af røret blev idéen taget positivt imod.

Efter en togtur fra hovedstaden til endestationen i Struer blev hun modtaget med åbne arme, og det blev starten på oprettelsen af Nordens første podcastakademi, der ligger i Struer, og som er blevet til i et samarbejde med Struer Kommune, Danmarks Journalisthøjskole og Lydens By.

Den 47-årige journalist, Dorte Palle, er leder af podcastakademiet, og det var hende, der fik idéen til lyd-skolen, der i dag er kommet godt fra start. Beretningen om at springe ud som selvstændig med alt, hvad det medførte af op- og nedture, fiasko og succes, og den lærerige proces er der nu kommet en bog ud af.

Bogen, hvori Struer spiller en central rolle, har fået titlen, Alene - Endelig selvstændig, og i bogen beskriver Dorte Palle processen og kampen for at lande aftalen med Struer.

Mere om forfatteren

Dorte Palle er født i Hvidovre i 1974.

Hun er selvstændig konsulent, CCO i Rakkerpak Productions og grundlægger af Nordic Podcast Academy.

Som 20-årig blev hun optaget på talentholdet i DR som vært på P4 i P1 og har siden produceret reportager dokumentarer og features.

Hun er medforfatter Podcastbogen, der udkom i 2019 og Podcast fra 2020.

- Hvad det har givet mig at skrive bogen? Med min podcast har jeg jo gjort det løbende, men det at sætte sig ned og reflektere over ens historie og de beslutninger, man har taget, som en samlet fortælling har været enormt lærerigt. Det at lægge en fortællestemme ned over ens liv er ret sundt, siger Dorte Palle i telefonen fra København.

Hun bor midt i byen i nærheden af søerne og har kontor så centralt, at hun har udsigt ud over rådhuset.

- Jeg kan i hvert fald se rådhuset, hvis jeg læner mig ud af vinduet, tilføjer hun med smil i stemmen.

Da Dorte Palle tog toget til Struer for at pitche sin idé om podcastskolen, kendte hun intet til limfjordsbyen.

- Jo, jeg havde en penneveninde i Struer, da jeg var helt ung, fortæller hun - en penneveninde, som hun i øvrigt senere har mødt, og mødet har hun brugt i en af sine podcasts.

Hun følte sin idé omfavnet af interesse.

- Det var jeg ikke vant til efter mange år med sure mediechefer i København, siger Dorte Palle, der nåede at arbejde i DR i 24 år, før hun tog beslutningen om at blive selvstændig.

Hendes ambition har været at skrive en mere sårbar, ærlig og autentisk businessbog.

- Jeg ville gerne gøre op med alle dem, der har alle svarene, og lægge op til, at man selv skal finde ud af, hvad man vil, og at der er masser af måder at gøre tingene på. Min metode kan bare være en inspiration til, hvordan det kunne gøres, forklarer forfatteren.


Jeg ville ønske, at jeg ikke havde stresset sådan i starten, for det gik jo fint, og mit råd til andre er at give det lidt tid og at tro på sig selv.

Dorte Palle, forfatter


Når hun selv ser tilbage på det halvandet år, hun arbejdede på at få Nordic Podcast Academy op at stå, kan hun nu se forløbet mere tydeligt.

- Jeg ville ønske, at jeg ikke havde stresset sådan i starten, for det gik jo fint, og mit råd til andre er at give det lidt tid og at tro på sig selv, siger hun i bagklogskabens klare lys.

Uddrag fra bogen

Jeg går hjem og googler "lys + investor". Der dukker noget op i første søgning, der hedder Sound Hub Denmark. Det er præcis det, vi leder efter. De skriver, at de har et acceleratorprogram for startupvirksomheder, der arbejder med lyd, hvor man kan arbejde i deres lokaler og få stillet mentorer o.s.v. til rådighed i et forløb, hvor der også er mulighed for at pitche sit projekt for investorer.

Det lyder perfekt!. Jeg finder deres kontaktinfo frem og opdager så, at det ligger i Struer. Struer? Det siger mig intet. Bortset fra, at jeg engang havde en penneveninde fra byen. og nå jo, er det ikke der, B&O ligger?

Jeg læser videre og ser, at Sound Hub Denmark har til huse i B&Os gamle bygninger. Jeg er lige ved at lægge det fra mig igen og søge videre, men jeg tager alligevel telefonen og ringer.

Det er en kvinde, der hedder Rie, der tager den og på klingende jysk begynder at fortælle mig om deres mange planer. Da hun hører om vores, er hun fyr og flamme og inviterer os straks over på besøg.

Ikke længe efter befinder Tor og jeg os i et tog på vej mod Jylland.

Dorte Palle bor i hovedstaden sammen med sine to børn på ni og 13 år, og kæresten, hvis søn nu er flyttet hjemmefra. På et tidspunkt overvejede familien at flytte til Struer.

- Den andelslejlighed, jeg har her i København, kunne jeg vel bytte væk til et slot i Jylland, siger hun som en kommentar til forskellen på huspriserne i øst og vest.

- Hvis jeg ikke havde haft familie og ikke var nødt til at tage børnene ud af skolen for at flytte, så havde jeg gjort det, siger Dorte Palle, der nu i stedet nyder togturen til det jyske, og det passer hende fint at komme lidt hjemmefra på en slags lille ferie, når hun skal til Struer for at undervise.

Mere om bogen

Dorte Palles bog har fået titlen Alene - Endelig selvstændig.

Gads Forlag præsenterer den som en "ærlig og perspektivrig bog om at stoppe op midt i livet og begynde helt forfra som selvstændig".

Bogen udkom den 14. juni og koster 250 kroner fra forlaget.

"Alene – endelig selvstændig" er Dorte Palles personlige beretning om at begynde på et helt nyt kapitel midt i livet. - "Alene – endelig selvstændig" er ikke et smart quickfix, som kan revolutionere dit liv på få uger, understreger forfatteren. Foto: Forsiden af bogen.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Bente og Gustav bor på ti kvadratmeter halvdelen af året

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Tid til en timeout!

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Byen er fuld af lycra - en guide til dig, der heller ikke fatter det fede ved cykelløb

Kultur

Tak for blodet: For tredje gang er donorerne inviteret til fest

Ugeavisen Struer

Christophers talent supplerer SU'en - og nu skal han til verdensmesterskaberne

Ugeavisen Struer

Har du guld i gemmerne? Dine gamle ting kan give gysser

Ugeavisen Struer

Du er selv en dyr pige

Ugeavisen Struer

Har stået tomt i ti måneder: Hvem vil åbne en forretning i Struer?

Ugeavisen Struer

Et halvt år efter ny lov: I dag er vi næsten alle "posedamer"

Ugeavisen Struer

Bøger er ikke noget, man smider på bålet

Ugeavisen Struer

Han har allerede kompetencerne - nu bruger han dem bare på en anden måde

Ugeavisen Struer

Den store troubadour vender tilbage til Thyholm

Ugeavisen Struer

Malou vandt juniorbagedysten - nu kommer hun til Struer

Ugeavisen Struer

Nedslidt legeplads på Thyholm skiftes ud

Ugeavisen Struer

Hvem er det, der har bestemt, at det er federe at bo i København?

Ugeavisen Struer

Festival satser på at sælge 950 billetter

Ugeavisen Struer

Kennet var tæt på at drukne: - Jeg prøvede bare at bevare roen, men det var vildt ubehageligt

Ugeavisen Struer

I uge 29 kan man ikke komme i kontakt med borgerservice eller jobcentret: Kommunen ferielukker

Ugeavisen Struer

Kurs mod Struers kyster

Ugeavisen Struer

Hos Per har der ikke været kød på bordet i 25 år - til gengæld er han kendt som Kryddermanden

Ugeavisen Struer

Her holder Erik øje med indbrudstyvene

Holstebro Onsdag

Politiet står klar med hjælp, hvis du har været udsat for kriminalitet

Ugeavisen Struer

Engelsk fodboldstjerne indgår samarbejde med B&O

Annonce