Annonce
Ugeavisen Struer

Det handler om at træffe et valg

Linda Wenneberg får gode råd af sin personlige træner i Struer Motion, Stefan Risom Jensen. Foto: Søren Palmelund

For 40-årige Linda Wenneberg begyndte træning og sund livsstil som et ønske om at tabe sig. Efter halvandet år med Struer Motion og personlig træner Stefan Risom Jensen er hun helt afklaret med, at den sunde livsstil er noget man gør for sig selv - ikke bare for at nå i strandform inden sommer. - Det er fedt at gøre noget godt for sig selv, siger hun.

Annonce

Struer: Når hun står op klokken fem om morgenen, synes hun ikke, det er surt at trække i træningstøjet og tage en times træning hos Struer Motion.

Og sådan har det egentlig altid været for 40-årige Linda Wenneberg, der i snart seks år har trænet i Struer Motion. For halvandet år siden besluttede hun, at hun ville tabe sig - gerne 20 kilo. Og for at få den bedst mulige start, kontaktede hun Stefan Risom Jensen, der er fysioterapeut hos Quick Care og træner hos Struer Motion, og bestilte et personligt træningsforløb.

- Jeg har egentlig altid godt kunnet lide at være aktiv og motionere, men som årene er gået og der er kommet børn til, er jeg nok bare blevet lidt mere doven og så har jeg fået en skade i foden, som betød, at jeg havde sværere ved at træne. Og så er kiloene lige så stille kommet på, fortæller Linda Wenneberg, der tænkte, det ville være en god kickstarter at have en personlig træner.

- Det giver motivation, og samtidig ville jeg gerne være sikker på, at jeg motionerer og styrketræner rigtigt, så det bliver så effektivt som muligt. Desuden kunne Stefan som fysioterapeut hjælpe mig med at tage hensyn til min skade i foden. Og det gør virkelig en forskel at have en personlig træner, som kan hjælpe en med at lave træningsprogrammer, som virker for en og hvor man kan justere dem hen ad vejen. Og så er han motivationen, der presser mig og får mig til at yde mere, forklarer hun.

Siden har træningen, samtalerne med Stefan Risom Jensen og ikke mindst de erfaringer, hun har gjort sig, medvirket til, at det isolerede mål om at tabe sig er erstattet af et ønske om at leve sundere.

- Det handler om at passe på sig selv, og det er fedt gøre noget godt for sig selv, i stedet for bare at fokusere på at tabe de der kilo, så man er klar til strandsæsonen. Der sker noget mentalt med en, når man går ind i et så langt træningsforløb. Jeg har altid gerne ville leve sundt, men nu er det faktisk blevet sådan, at jeg ikke engang har voldsomt meget lyst til alt det usunde. Ikke en gang i julemåneden, ler hun og understreger, at hun ikke er fanatisk.

- Jeg spiser da det slik eller chips, som jeg har lyst til og drikker også gerne vin, men trangen til det har bare ændret sig markant. Det samme med lysten til at træne. Tidligere kunne man da godt tænke: Det er synd for mig, når man stod op kl. 5. Nu er det bare op og afsted - og det er faktisk ret fedt, siger hun.

Annonce

Aldrig et kvik-fix

Fra sin side af bordet er Stefan Risom Jensen glad for, men ikke overrasket over, den mentale udvikling Linda Wenneberg har gennemgået.

- Det er nemmere at få folk til at tabe sig, hvis man tilbyder dem 10 ugers intensiv træning og kostomlægning. Udfordringen er at skabe et varigt vægttab. Det gør man altså ikke på 10 uger. Jeg siger aldrig ja til kunder, der bare vil have et kvik-fix og smide en masse kilo på kort tid. For jeg ved, at de ryger direkte på igen, når de ti uger er gået. Men når man kører et forløb over længere tid, så sker den noget - også mentalt, forklarer han.

For ham er et træningsforløb med ti træninger derfor ofte fordelt over op til et år. Og i den periodde kan man blive vejet og få samtaler og stille spørgsmål alt det man vil.

- Og jeg laver aldrig en kostplan, man skal følge slavisk og hvor noget er forbudt. Der skal være plads til de ting, man er vild med - ellers bliver det for kedeligt, så kan man ikke holde fast i det, og så bliver det netop en kur og ikke en omlægning af livsstilen. Det er vigtigt at sætte sig et mål, men man skal huske, at vi ikke har travlt - for den gode lynkur, der giver et varigt vægttab, eksisterer ikke, forklarer han.

- Det handler om at træffe et valg om at gøre noget godt for sig selv - og så holde ved. Så pyt med at det tager tid at tabe de der kilo. Når det er en livsstilsændring, har man jo al tid i verden, siger Linda Wenneberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce