Annonce
Ugeavisen Struer

Det nye byrum begynder at tage form

Borgmester Niels Viggo Lynghøj Christensen tog første spadestik på byrumsprojektet kort før jul. Foto: Struer Kommune
Gravemaskinerne er godt i gang med at forvandle Østergade 16-pladsen til byens nye byrum - og tidsplanen holder.
Annonce

STRUER: Man kan ikke forvandle en stor tom grund til et nye moderne byrum, uden at det giver nogle gener for forbipasserende. Det er da også tilfældet i Struers midtby, hvor gravemaskiner i forskellig størrelse fra Entreprenør Ivan Jakobsen har været i gang i en måneds tid med det grove arbejde på pladsen.

Kloakarbejdet er afsluttet og nu bliver gammel belægning, inventar og træer fjernet fra pladsen, mens forsyningen tilpasser deres ledninger til det nye projekt. Området er nu en egentlig byggeplads og er derfor spærret af for gående. Hvis du skal mellem Østergade og Smedegade til fods, er der dog åbent i passagen fra Butik Rosenrød til parkeringspladsen foran Larsen. Mod vest er passagen mellem Bog & Idé og Kappel Guld, Sølv og Ure åben som sædvanligt.

- Indtil videre har vi ikke fundet "overraskelser" i projektet, så tidsplanen holder. Vi forventer derfor, at det nye byrum er klar til indvielse midt i maj måned, siger kommunikationskonsulent Christian Møller Nielsen fra Struer Kommune.

Byrådet har forlængst godkendt de overordnede principper for, hvordan pladsen skal indrettes, og den overordnede plan er at få skabt sammenhæng mellem hele arealet fra det lille torv ved Super Brugsen og ind over den åbne plads på Østergade 16 til gågaden og videre ned til havnen via trappen ned forbi rådhuset.

Belægningen bliver derfor den samme som på gågaden, men ned gennem den midterste del af pladsen vil der også blive etableret bænke og nogle afgrænsede små opholdsarealer, hvor belægningen bliver af chaussésten, som på hele pladsen ned i Lydens Have ved brobuerne.

Kommunen har afsat i alt 13,3 mio.kr. til projektet.

- Man kan løbende følge projektet på vores side på Facebook. I forbindelse med etableringen af det nye byrum vil der blive sløjfet nogle få P-pladser ved SuperBrugsen. Men vi har fået lavet en undersøgelse, der viser, at der er tilstrækkelige parkeringsmuligheder i nærheden af bymidten - også på spidsbelastningstidspunkterne. De tidligere handicap-parkeringspladserne bliver sløjfet, men der etableres nye på den del af den store parkeringsplads, der er tilbage efter projektets gennemførelse, siger Christian Møller Nielsen.

Sådan så pladsen ud for et par uger siden. Projektet skrider planmæssigt fremad, og tidsplanen overholdes indtil videre. Foto: Struer Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Restauration undrer sig over annonceret generalforsamling: Vi har ikke lavet en aftale med LA

Annonce