Annonce
Ugeavisen Struer

Det store gys udebliver

Lydens By har valgt at amputere store dele af det store Halloween-arrangement i Struer fredag aften. Arkivfoto: Jørgen Hansen
Covid-19 er skræmmende virkelighed - også så meget, at udviklingen i smittetallet og nye restriktioner har fået Lydens By til at amputere store dele af en lang og uhyggelig Halloween-fredag
Annonce

Struer: Det skulle have været et hyggeligt uhyggeligt afbræk i en træls tid. Men virkelighedens uhygge er blevet for presserende, og store dele af Halloween-eventet i Struer midtby, der var planlagt til fredag den 30. oktober, er nu aflyst.

Midtbyen skulle blandt have budt på seks zoner, hvor store og små borgere kunne opleve forskellige gys, et spøgelsestog skulle trille gennem byens gader, ligesom der var mulighed for at gyse i den gamle liggevogn på det forladte jernbaneterræn. Alt sammen mens byens butikker ville holde åbent til klokken 22 i efterårsmørket.

Annonce

Stribe af aflysninger

Kun den lange åbningstid står nu til at overleve, mens stort set alle de mange aktiviteter i byen er blevet aflyst i kølvandet på udviklingen i smittetallet lokalt og nationalt samt de nye restriktioner om offentlige forsamlingers størrelse.


Lige nu handler det om det muliges kunst. Det bliver, desværre, ikke en Halloween ligesom det plejer.

Peter Kjeldbjerg, chef for Lydens By, Struer


Chef for Lydens By, Peter Kjeldbjerg, er da også trist og ærgerlig over at måtte tage beslutningen. Men der er altså ingen vej uden om.

- Lige nu handler det om det muliges kunst. Det bliver, desværre, ikke en Halloween, ligesom det plejer, siger Peter Kjeldbjerg.

Allerede inden beslutningen om markant at skære ned på elementerne i eventet, så havde Lydens By gjort sig meget umage med at lave et event, der overholdt alle daværende krav og anbefalinger i forbindelse med Covid-19.

- Vi havde blandt andet andet fjernet musik og gøgl. Men efter, at de seneste restriktioner er meldt ud, har vi også aflyst en række yderligere events. Dans med børn fra Rhytm Nation, gys i den gamle liggevogn, spøgelsestoget samt aktiviteterne i de planlagte seks zoner med uhygge rundt i midtbyen er alle aflyst, siger Peter Kjeldbjerg.

Annonce

For handelens skyld

Tilbage er de seks zoner i midtbyen med lydeffekter og uhyggelig udsmykning, som byens gæster denne aften kan gå forbi på deres tur rundt til byens butikker. For netop butikkerne er i fokus denne aften.

- Man kan naturligvis spørge sig selv, hvorfor vi vælger at holde fast i at markere Halloween på fredag. Svaret er, at det gør vi for forretningernes skyld. For at kunderne kan støtte den lokale handel i en svær tid, siger Peter Kjeldbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Flere medaljer end dansere

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Kig op

Annonce